F.v. bak: Roar Tørstad, Andreas Jakobsen, Alf Olav Strædet, Per Helge Fjørtoft, Johnny Sandrib. Foran f.v: Karen Zuleta, Anne Birgitte Homme, Siv Iren Jåtog, Vibeke Klungland, Trine Sundstøl, Kirsten Tønnesen,Gerd Magnhild Løyning Lunden. Alle fotos på siden: Runar Strandberg.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kettlebell-sporten vokser i Øvrebø

Øvrebø Sirkel og Styrkeklubb avhold nylig andre del av en kettlebell halvmaraton cup, Ultimate girevik cup stage 2.

ovrebo3 (2)
Andreas Jakobsen.

ØSSK har siden januar hatt en gruppe løftere som har trent godt med kuler, ledet av Norges representant for IKMF (international kettlebell marathon federation), som også trener på ØSSK

Målet er en finale i Danmark i desember. Ultimate Girevik Cup er en cup over tre omganger, hvor mer enn 180 deltagere er med fra ca 20 land verden over.

Siste søndag i september stilte 12 løftere  på plattformene og løftet, fra ØSSK, Farsund, og Egersund og vi hadde også besøk av Per Helge Fjørtoft, som er flere ganger norgesmester i flere grener innen kettlebell sport.

Flere av ØSSK sine trenere og medlemmer stilte villig opp som heiagjeng og hjelpere under konkurransen. Som gjorde at flere av løfterne satte nye personlige rekorder, og fikk ytet det lille ekstra.

ovrebo3 (1)
Gerd Magnhild Løyning Lunden.

Øvrebø og Norge stiller sterkt innen kettlebell-maraton, og medaljer er innen sikte i den internasjonale finalen.

Kettlebell halvmaraton er en del av kettlebell sport, der det løftes sammenhengene i 30 minutter, i motsetning til ti minutter, som er tradisjonell løftetid.

Man løfter en kettlebell i grenene jerk, snatch eller  one arm long cycle, eller en kombinasjon av disse.

Poeng gis etter hvor mange repetisjoner, og hvor tung kule man løfter.

ovrebo4 (1)
Roar Tørstad.

Det er en svært krevende sport, som retter fokus på like deler styrke og utholdenhet,og mye teknikk, blod, svette og tårer følger med.

ØSSK har tre-fire treninger i uken, som innebærer sirkeltrening,kroppsvekt, ballspill og kettlebell sport-trening, hvor hallen på Skarpengland fylles av 10-50 spreke sjeler i alle aldre.