TRENINGSVILLIGE: For å kunne prestere bedre kommende sesong har KIFs håndballherrer kastet seg på crossfit-bølgen. Bak fra venstre: Magnus Frantzen (eier og daglig leder CrossFit Kvadraturen), Sebastian Schultz Hansen, Øyvind Frigstad, Jesper Brekke Hansen, Sindre Rosseland Sørli, Kristian Malerød Larsen, Mathias Christiansen og Simen Neset. Foran fra venstre: Kristian Nordvik Thyssen, Johannes Jåsund, Erlend Årstein Hansen, Erik Sørensen og Christoffer Ryder Lislevand. Foto: Inger M. Witteveen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Crossfit skal gi KIF et løft

For første gang trener håndballspillerne i KIF crossfit i sesongoppkjøringen.

De puster og peser og svettene siler. Oppkjøring til seriestart er ikke til å spøke med. I hvert fall ikke for håndballherrer som har gitt seg i kast med crossfit-trening.

Det er første gang KIF-herrene har innlemmet crossfit som supplement til tradisjonell håndballtrening.

Skreddersydd opplegg

– Her får de kombinert styrke, utholdenhet og koordinasjon, sammen med øvelser for bevegelighet, spenst, eksplosivitet og kraft, forklarer Magnus Frantzen, innehaver av CrossFit Kvadraturen.

Han har laget et eget treningsopplegg for håndballgutta. Målet er å bidra med basistrening slik at de kan få et bedre grunnlag, tåle større treningsmengde og få en bedre sesong.

OPPVARMING: Magnus Frantzen (lyseblå t-skjorte) står for håndballguttas crossfit-trening. Foto: Inger M. Witteveen

– Etter en god treningsøkt vil jeg at de skal være relativt utslitte, humrer han.

I første omgang er crossfit tiltenkt sesongoppkjøringen, men hvis det viser seg at treningene har utbytte kan det være aktuelt å utvide tilbudet til hele sesongen.

Fornøyde spillere

På dagens program står ringer, knebøy, situps og roing. Blant annet. Serier på serier. Slitsomt, men tydeligvis populært.

VENTER: Sindre Rosseland Sørli venter på nye instrukser. Foto: Inger M. Witteveen

Sindre Rosseland Sørli skryter av opplegget. Han koster på seg en pust i bakken før neste øvelse.

– Veldig bra å kunne gjøre noe annet off-season. Det er en god kombinasjon av styrke og utholdenhet. Begge tingene er viktige for oss i håndball, sier den nesten to meter høye bakspilleren.

HARDT, MEN GODT: Nykommer og høyreback Øyvind Frigstad synes crossfit-trening har mye å tilføre håndballen. Foto: Inger M. Witteveen

–  Det er god trening, men slitsomt. En blanding av kardio og styrke, og det er relevant i håndball. Vi blir svette i hvert fall, stønner Øyvind Frigstad.

Det er første gang nykommeren med to sesonger i eliteserieklubben Drammen Håndballklubb, deltar på crossfit.

RO, RO TIL FISKESKJÆR: Målkongen Mathias Christiansen fossror for å rekke kravene. Foto: Inger M. Witteveen

– Vi blir mer atletiske, bedre trent og mer bevegelige. Det har vi veldig godt av, sier Mathias Christiansen som stod på scoringslista nesten 100 ganger forrige sesong.

DYP KONSENTRASJON: – Dette er viktig, sier kantspiller Erik Sørensen (nærmest), lagets fortsatt yngste spiller med sine 19 år. Bak skimtes Kristian Nordvik Thyssen, Mathias Christiansen og Sebastian Schultz Hansen. Instruktør Magnus Frantzen inspiserer. Foto: Inger M. Witteveen

Fortsatt god tid før seriestart

KIF Håndball serieåpner 10. september hjemme i Gimlehallen mot St. Hallvard. Gjestene fra Lier er denne sesongen i 1. divisjon etter ett år i eliteserien.

KONKURRANSEINSTINKT: Keeper Simen Neset ror om kapp med kantspiller Johannes Jåsund. Foto: Inger M. Witteveen

Frem til da blir det oppkjøring for kristiansandsherrene med halltrening, crossfit, løping og mye annet. Terminliste finner du på handball.no.

UTSLÅTT: …men ikke slått ut. Jesper Brekke Hansen må trekke pusten før neste øvelse. Foto: Inger M. Witteveen

Les flere innlegg om KIF Håndball her