189 centimeter høye og 110 kilo tunge Kikki Berli-Johnsen (48) fra Arendal, som er bestemor til fire barn, trekker her den 13,6 kilo tunge lastebilen i Dubai. Foto: Scott Lorenzo
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Satte verdensrekord i lastebiltrekk

Å trekke en 13,6 tonn tung lastebil 25 meter så fort som mulig gikk faktisk overraskende lett.

Sent i november ble Fitness Expo Dubai arrangert, og fokus for messa var å vise hva kvinner kan gjøre. I den forbindelse ble syv veldig forskjellige kvinner fra rundt om i verden invitert for å gjøre et strongwomanshow. En av øvelsene var verdensrekordforsøk på lastebiltrekk. Siste registrerte verdensrekord var på 11,3 tonn og ble satt i 2013.

Vår lastebil, som var en riot truck utlånt fra Dubai Police Force, veide 13,6 tonn og skulle trekkes drøye 25 meter. Det er nesten seks tonn lettere enn den tyngste bilen jeg har trukket, og det var ikke veldig tungt. Jeg vant øvelsen foran Susan Holland-Keen fra Australia, og vinnertiden var på 26,6 sekund. Det er ny verdensrekord, så jeg er godt fornøyd. Jeg har hatt en verdensrekord tidligere også, i steinløfting, men den er siden slått av Donna Moore.

Se video av verdensrekorden her:

Les flere innlegg av Kikki Berli-Johnsen her