På damepallen til venstre: 1) Hilde Follaug NMK Kvinesdal, 2) Mariell Olsen NMK Konsmo, 3) Mona Michelle Edland NMK Sandnes og Jæren. På herrepallen senior til høyre: 1) Jørn Håkon Stølen NMK Kvinesdal, 2) Morten Lislevand NAF Motorsport Evje og Hornes, 3) Alf Jakob Røyseland NMK Kvinesdal. Alle fotos: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kvindøler i toppen på «ny» hjemmebane

Både i dame- og i herre senior-klassen var en kvindøl raskest i det første bilcrossløpet på den nylig ombygde banen på Nedre Kvinlaug.

Flommen i vinter tok nesten knekken på NMK Kvinesdal, men med en ubegripelig mengde friskt mot, helbredende hjelp fra entreprenører og stor dugnadsvilje sto banen uprøvd og ventet på å få kjørt seg Kristi himmelfartsdagen. Det var 78 startende biler fordelt på de forskjellige klassene og klubber, og fra oss lokale var det 27 biler og enda flere spente fra tribunen.

Andrea Hamar var den yngste og første fra NMK Kvinesdal i klassen junior trening som fikk prøvd seg på banen. Så slapp de seg ut en etter en for å teste kjøreferdigheter og bil, for de fleste var det bilen som gav opp først. Men noen klarte seg bedre enn andre, Simen Narvestad kjørte seg inn til to heatseirer og en andre plass i innledende, og til 3. plass i finalen for klasse junior.

I dameklassen var det litt tettere i toppen der to av de som stilte i finalen hadde heatseier i de tre innledende heatene, men det var Hilde Follaug fra NMK Kvinesdal som tok seieren.

Nedre Kvinlaug 050516 Junior
Juniorpallen. 1) Tarje Ousdal NMK Egersund, 2) Anders Ubostad NMK Konsmo, 3) Simen Narvestad NMK Kvinesdal.

Så var det dagens største klasse med 37 biler i klasse senior sin tur til å avgjøre hvem som blir best, hele fire av de med alle tre innledende heatseirer. Finalen startet med tjuvstart og sammenstøt, men heldigvis kunne alle bilene stille til ny start igjen. Starten gikk og sammenstøt var uunngåelig igjen siden alle var jevne og alle ville først inn i første sving. Utfallet ble at den minste bilen ble taper og snurret rundt med stopp på tvers av banen. Bilen startet opp igjen med de andre altfor langt framme til å kunne dra inn en seier. Noe som skulle gi en spenning som nesten tok pusten fra folk, for bilen var liten, farten stor og forspranget minket. Heldigvis er finalen på fem runder og ikke tre som i heatene, for til slutt klarte denne bilen med Jørn Håkon Stølen som sjåfør å komme først over målstreken.

Resultater bilcross:
Junior.
1) Tarje Ousdal NMK Egersund, 2) Anders Ubostad NMK Konsmo, 3) Simen Narvestad NMK Kvinesdal, 9) Elias Røynestad, 10) Tommy Bjelland, 13) Eirik Egenes, 14) Sine Hamar 18) Rebecca Hunsbedt, 19) Christian Hunsbedt, 19) Sander Narvestad.

Damer.
1) Hilde Follaug NMK Kvinesdal, 2) Mariell Olsen NMK Konsmo, 3) Mona Michelle Edland NMK Sandnes og Jæren 6) Ida Marie Eriksen, 9) Tove Josdal Homme.

Senior.
1) Jørn Håkon Stølen NMK Kvinesdal, 2) Morten Lislevand NAF Motorsport Evje og Hornes, 3) Alf Jakob Røyseland NMK Kvinesdal, 4) Jørgen Egenes, 5) Fredrik Ekhom, 6) Mikal Narvestad, 7) Kevin Knabenes, 9) Jan Nøkland, 14) Markus Solberg, 28) Remi Røynestad, 30) Tor Ivar Netlandsnes, 31) Kåre Narvestad, 34) Bjørn Morris Egenes, 35) Andreas Orthe.