Her står jeg til høyre som tredjemann på pallen etter søndagens Rent liv løbet Skive. Vinneren Alexander Kemp i midten, andremann Håvard Blikra til venstre for ham. Foto: KCK.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kjempestolt over pallplass i UCI-ritt

Søndag 3.mai 2015. I dag klarer jeg å gjøre de riktige valgene, samtidig som jeg har gode bein til start. Det gjør at jeg klarer å kjøre inn til 3.plass i UCI rittet Rent livet løbet Skive. Dette rittet har rankingen UCI 1.2 og utdeler poeng i europatouren på landeveissykkel. Rittet hadde samlet lag fra mange nasjoner og nivået var høyt.

DSC_0006Det blir et hektisk ritt med dansk sidevind i den påbegynnende 14 mils store runden. Så kommer vi inn i det som skal bli sju harde kortere runder på ca 7,5 km hver. Totalt er rittet 190 km langt. I de avsluttende rundene kommer Blikra fra Coop Østerhus og Kamp fra ColoQuick seg fra gruppen på ca 15 stk som har kommet løs, hvor jeg også sitter. Når siste runde går mot slutten og 3 km gjenstår, klarer jeg støte fra i den jagende gruppen. Det holdt inn til mål! I dag var det min seier. Kamp tar seieren, mens Blikra sikrer 2.plass.

Dette resultatet for meg skyldes langsiktig hard trening og prioriteringer i mange år. Jeg er utrolig stolt over å klare dette i dag. Samtidig har jeg allerede sett flere ganger i årets sesong at resultatene har begynt å komme.

Dette er første gang jeg har fått poeng for en pallplass i et UCI-ritt. Jeg ble nummer to på den 1.etappe i Serbia Rundt UCI 2.2 i 2013, men UCI-poengene ble annullert pga svært vanskelige værforhold. Denne helga fikk jeg også UCI-poengene og plasseringen fikk dermed større verdi.  Dette setter jeg definitivt veldig høyt! På linje med da jeg slo Kristoff i Sandefjord GP i fjor. Etter løpet sa KCKs sportssjef Jan Fredrik Stiansen til meg: «Dette kan sammenlignes med at Start får invitasjon til Champions League og stikker av med 3.plassen!»

Nå er jeg utrolig stolt og vil takke alle som har støttet meg og som har tro på meg. Takk til klubben, spesielt mine lagkamerater, og alle mine samarbeidspartnere som støtter meg i min satsing mot å bli sykkelproff. Dette er bare starten på en sesong fulgt av mange podiumplasser – det lover jeg!