Kristiansanderen Malin Berås (27) red på Sørlandets travpark søndag inn til sin første seier siden august 2014. Foto: Øyvind A. Brusletten/www.stallskriket.no.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Jeg har et kjent på et stort forventningspress

Etter min første seier i comebacket kan jeg endelig senke skuldrene igjen.

Det var usigelig deilig å vinne med Erga Odin hjemme på Sørlandets travpark i går. Det var mitt første montéritt med ham, og det ga virkelig mersmak. Jeg startet med 20 meter tillegg, og vi gjennomførte et veldig bra ritt sammen. På oppløpet var det bare å gi bånn gass, og jeg fikk et flashback til da jeg sist vant på en travbane.

Her er jeg sammen med Erga Odin etter vinnerløpet på hjemmebane. Foto: Privat.
Her er jeg sammen med Erga Odin etter vinnerløpet på hjemmebane. Foto: Privat.

Det var helt tilbake til august 2014, halvannen måned før jeg leverte inn lisensen min. Da gikk jeg til topps med Hitchcock på Biri Travbane, i det som både ble banerekord og det raskeste ritt av en norsk kvinne. Det var en større premie den gang enn i går, men for meg var det viktigste bare å kjenne på lykken over å vinne igjen.

Vinnerløpet mitt kan du se her. 

Siden mitt comeback i januar har jeg nemlig følt på at jeg begynner nesten fra scratch. Jeg har ikke ridd like gode hester som tidligere, og har kjent på et stort forventningspress. Det kommer først og fremst fra meg selv, og blir større for hvert løp uten seier. I går vant jeg endelig i mitt 22. ritt denne sesongen, og nå føles det som om det skal løsne. Fysisk er jeg i veldig godt slag, og skal gjøre alt for å komme tilbake i norgestoppen.

Les også: I knallform før comebacket.