Fredrik Ågedal (20) fra NMK Konsmo har hittil sikret seg to NM-gull i bilcross junior, ett norgescupgull i rallycross bakkeløp og to NM-gull i rallycross bakkeløp. Alle foto: Rune Johannesen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kjører for to NM-gull i 2017

Årets sesong endte godt, med NM-gull i bakkeløp og 4. plass i rallycross. Men neste år sikter jeg høyere.

Jeg er absolutt godt fornøyd med sesongen, og det var helt topp å sikre et nytt NM-gull i bakkeløp for drøyt to uker siden. Jeg avsluttet den fjerde NM-runden med seier, etter en seier og to andreplasser i de foregående rundene. Det holdt til å ta sammenlagttittelen.

age-8

Det kommer helt ny drivlinje til neste år. Da blir det helt verst også i rallycross. I år hang jeg bra med, men manglet det lille for å nå helt til toppen. Jeg ble altså nummer fire sammenlagt, etter en andreplass, to tredjeplasser, en femteplass og et brutt løp grunnet tekniske problemer.

age-oi

Å klare NM-gull både i rallycross og bakkeløp samme sesong er relativt sjelden. Min klasse supernasjonal 3 (biler opp til 2,4 liter) er en av de desidert tøffeste klassene i norsk rallycross. Jeg kjører der med en BMW e30 M3.

age-vinner-klasse-3

Det gir et voldsomt stort kick bare å kjøre denne bilen, og det blir selvsagt enda større når man lykkes og vinner et løp. Jeg bruker alt jeg har av tid og penger på denne idretten, og blir alt annet enn rik i økonomisk forstand. Men rik på opplevelser, det blir jeg definitivt. Og enda gøyere skal det bli!

Les også av Fredrik Ågedal:

Pangstart på årets NM