VG2-elever og fotballærere fra begge skolene.Bak fra venstre: Christer Corneliussen, Henrik Andersen, Thomas Madsen,Johannes Øksnevad, Aleksander Lie, Kristoffer Vassbakk Ajer, Jens Høigaard, William Hagen Okalla, Mathias Laudal, Torstein Dirdal,Ole Martin Kjørholt,Jørgen Johansen, Jakob Schrueder, Aron Christensen, Emil Grønn Pedersen, Vidar Skjekkeland,Thomas Mccabe og Marit Sørvig. Foran fra venstre: Espen Stallemo Jakobsen,Eirik Skarstein, Martin Enge, Joacim Holtan, Kevin Johansen, Sander Bjelle, Hans Robin Enoksen og Andreas Kindem. Alle fotos: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KKG og St. Svithun knytter bånd

En fotballturnering i Sørlandshallen var starten på et forhåpentligvis langvarig samarbeid mellom St. Svithun videregående skole og Kristiansand Katedralskole Gimle.

Alt i alt deltok seks lag fra de to fylkeskommunale skolene, tre fra St. Svithun og tre fra KKG. Alle var samlet i Sørlandshallen 27. november for å spille fotball. Blant noen av spillerne som deltok var det kjente navn som Kristoffer Vassbak Ajer, Erlend Segberg, Henrik Byklum, Markus Håbestad, Ida Giske og Klaijdi Burba.

kkg 1
VG 3. KKG-representantene er fra og med Mats Olsen og mot høyre: Kjerand Tangen, Christer Corneliussen, Mats Olsen, Jens Høigaard, Sebastian Gautland Nuri, Joacim Holtan, Kristoffer Breilid Tellefsen, Erlend Segberg, Anders Nøtland, Alf Erik Svela, Daniel Rakim Jensen Simonsen, Filip Tamang,Thomas Lindal, Peder Andres Karlsen og Leif Arne Hardang. St. Svithun-elevene er fra venstre: Klaijdi Burba, Parwer Ismail, Erik Berg, Kjerand Tangen, Ådne Vevatne, Thomas Lager, Christer Corneliussen, Jone M. Sunde, Joakim Schreuder, Daniel Iversen, Mathias Boge, Eirik Lea, Sander Hauan og Max Smolarski.

Klokken 10 brakte det løs med den første kampen, og KKG VG 1 gikk seirende ut, med utrolige sju mål fra stortalentet Henrik Byklum.

– At vi kan bruke en hel skoledag på å gjøre det vi liker aller best, er utrolig gøy. I kampen fikk vi møtt god motstand og en haug av nye utfordringer. Jeg føler vi som lag presterte bra og vi fikk til taktikken treneren la på forhånd. Selv er jeg utrolig fornøyd med egen prestasjon, sa Byklum mens han gikk smilende av banen.

Til tross for stor skuffelse hos St. Svithun-spillerne var det ingen tvil om at et langvarig samarbeid mellom skolene var det viktigste. KKG gikk seirende ut av to av tre kamper denne dagen.

Alf Erik Svela (KKG), Kjerand Tangen (St.Svithun) og Christer Corneliussen (St.Svithun).
Alf Erik Svela (KKG), Kjerand Tangen (St.Svithun) og Christer Corneliussen (St.Svithun).

Arkitektene bak sammenkomsten var Alf Erik Svela og Christer Corneliussen. De ble tidligere kjent med hverandre gjennom studier på Topptrener 1, hvor de fikk ideen om at skolene kunne møtes for å spille mot hverandre. De legger ikke skjul på at det er prestisjefylt å vinne, men i det lengre perspektivet er målet at det kan bli et langvarig samarbeid, hvor skolene kan utveksle erfaring med hverandre.

– Det var veldig kjekt å få muligheten til å komme bort her. Spillerne har gledet seg mye og var klar for tøff motstand og nye utfordringer. Samtidig som vi fotballærere får muligheten til å sammenligne hvordan våre spillere gjør det i forhold til andre skoler, sier Christer Corneliussen.

Ida Gidske og Mari Kalvatn.
Ida Gidske og Mari Kalvatn.

Av totalt 60 utøvere som deltok, var kun to av dem jenter, begge meget talentfulle. De to St. Svithun-elevene  var Ida Gidske og Mari Kalvatn.

– Det var utrolig kjekt og utfordrende å møte god motstand i slike fine omgivelser. Det er selvfølgelig nervepirrende å spille mot kun gutter, men vi føler vi taklet det bra, samtykker jentene.

Begge lærerne var fornøyd med et vellykket arrangement, og alt ligger til rette for at dette skal bli et langt og godt samarbeid.