Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Klar for sesongdebuten

Nå er vi ferdig med siste treningssamling for vinteren, og det nærmer seg virkelig sesongdebuten i Kroatia 4. mars. 
På denne siste samlingen i Spania hadde vi med oss gourmetkokk Hans-Kristian Larsen. Han serverte oss den sykeste maten man kan tenke seg. Rundt middagsbordet går det alltid røverhistorier blant guttene fra da man var ung, og hadde draget.

sykkel
Her står jeg til høyre, sammen med lagkamerat Thomas Larsen og gourmetkokk Hans-Kristian Larsen i midten. Foto: Team Sparebanken Sør.

Jeg spurte kokken om han hadde opplevd mye kult, og han fortalte at han blant annet har lagd mat for 1200 lettkledde damer på Playboy mansion. Vi var ti syklister rundt det middagsbordet, jeg tror samtlige var klare for å legge syklingen på hylla og begynne å kokkelere i stedet. Vi innså vel kanskje at de fleste av oss ikke hadde nådd lenger enn til kassa på McDonalds med den maten vi lager. Så syklingen er nok mer luksuriøst for oss.

For meg varte samlinga denne gangen i 12 dager. Det var 12 dager med kvalitetstrening. De rolige øktene kjørte vi rolig og de harde øktene kjørte vi grisehardt. Det brenner i beina og man har hjertet i halsen når man er midt oppi det. Men det er utrolig tilfredsstillende når man merker at formen er i anmarsj.

Mandag 2. mars reiser jeg til Kroatia for å starte sesongen. Første løp er onsdag 4. mars, neste løp er søndag den 8. Etterpå skal jeg kjøre et etappeløp på fire dager der nede som starter 12. mars.

Det er knallharde løp vi starter sesongen med. Det kommer lag fra hele Europa og alle er gira på å starte sesongen bra og vise at de har trent bra gjennom vinteren.

Andreas 1
Jeg gleder meg veldig til sesongdebuten i Kroatia 4. mars. Foto: Team Sparebanken Sør.

Jeg har syklet disse løpene to ganger før. Det er en ting at det er tøffe løyper og mange sterke ryttere som er med. I tillegg er det sykt mye velting. Mange ryttere krasjer i biler, i fjor trynet en gjeng rett foran meg i spurten, og da måtte jeg hoppe over en som lå på bakken. Alle rundt meg trynet, så jeg trillet inn til en grei plassering etter det.

Vi har et veldig sterkt lag som skal sykle der nede. Og løypene passer oss som mann i dame, så vi er klare for å kjempe med nebb og klør for å vinne enkeltetapper, og at en av oss skal komme hjem med en bra sammenlagtplassering etter etappeløpet. Jeg gleder meg til å komme i gang!