Susanne Solie Olsen (18) fra Arendal sammen med Kjetil André Aamodt under ungdoms-OL tidligere i år. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Klar for mitt tredje EM i drill

Selv om jeg bare er 18 år, er drill forlengst blitt en livsstil for meg. I påska deltar jeg i mitt tredje EM.

drill

Da jeg var seks år gammel, fant jeg ut at jeg ville begynne å drille, og startet i drilltroppen til Flosta Skolekorps samme høst. Dette skulle vise seg å bli min store lidenskap i livet, og utallige treningstimer har blitt lagt ned i løpet av mine snart 13 år som driller.

Mye terping

De første årene av drillkarrieren min ble brukt til lek og grunnteknikk. Det var krevende å få tak i trenere på Sørlandet, så det var vanskelig for meg å utvikle meg videre når jeg etter hvert kom opp på samme nivå som trenerne jeg hadde. Men alle årene med mye grunnteknikktrening skulle vise seg å være veldig nyttig i årene som kom, for grunnteknikk kan man aldri trene nok på.

Sammen med Linn under Baton Dòr 2013. Linn vant gullstaven og jeg 1. plass i 2baton junior intermediate. Foto: Rino Rådahl.
Sammen med Linn Kvade Rannekleiv (t.v.), også hun fra Arendal, under Baton Dòr 2013. Linn vant gullstaven og jeg 1. plass i 2baton junior intermediate. Foto: Rino Rådahl.

Da jeg var 12 år gammel, og kom i kontakt med trener Linn Kvade Rannekleiv, skjønte jeg at drillverdenen var mye større enn det jeg var vant til på Flosta. Hun så hvordan situasjonen min var på denne tiden – en drillutøver med treningstalent og en sterk vilje til å utvikle sg videre, men uten trener. Linn ble og er fortsatt en svært viktig ressursperson for meg i dag. Jeg er veldig takknemlig for alt hun gjør for meg – fra koreografering av programmer og ellers god oppfølging på alle måter.

drill3
Her er jeg under Twirl Mania 2015, som er USAs største drillkonkurranse. Foto: Privat.

En ny verden

Det var på dette tidspunktet hun tok meg med til Frankrike, som er en av verdens største drillnasjoner. Dette var for å delta på et sommerkurs i drill med mange av Frankrikes beste utøvere og trenere. En ny verden åpnet seg for meg da jeg kom ned hit, og jeg ble overrasket over hvor høyt nivået var. Drill var så annerledes enn det jeg var vant til på alle mulige måter, og noe helt annet enn det man ser på 17. mai hjemme. Det var her jeg fikk min første solo som jeg stilte med i min første konkurranse våren 2011. Etter hvert ble jeg medlem av Panthers Baton Twirling og er fortsatt medlem her.

Etterpå har det blitt mange konkurranser, både nasjonalt og internasjonalt. I NM 2013, kun to år etter at jeg begynte å konkurrere, ble jeg kvalifisert til mitt første EM som solist i klassen 2baton junior (teknikkprogram med to staver). Konkurransen ble holdt i Belgia. Året etter ble jeg kvalifisert på nytt – denne gangen VM i Italia, som førsteårs senior igjen i klassen 2baton. VM blir arrangert hvert tredje år, og de to andre årene er det EM.

Her er jeg i aksjon i fjorårets VM. Foto: Atle Ommndsen.
I aksjon i fjorårets VM. Foto: Atle Ommndsen.

Snart nytt EM

NM 2015 gikk også veien, og jeg er så heldig å være en del av det norske landslaget som solist tredje året på rad i klassen 2baton. 24. -27. mars venter  et nytt EM, denne gangen også i Italia. I tillegg til EM og VM har jeg også fått muligheten til å delta på internasjonale konkurranser i Frankrike og USA. I 2013 deltok jeg i konkurransen «Baton D òr» i Frankrike. Her fikk jeg en uventet 1. plass i 2baton junior intermediate. Dette var utrolig gøy, og gav mye inspirasjon til å trene videre.

Fra Twirl Mania i fjor. Foto: Hilde Hagen Rebbestad.
Fra Twirl Mania i fjor. Foto: Hilde Hagen Rebbestad.

Jeg stilte også i Baton D òr året etter. I februar 2015 stilte jeg i konkurransen Twirl Mania som foregår i Disney World i Florida. Dette er USAs største drillkonkurranse, og utrolig gøy å være med på. Drill som idrett har blitt mer en livsstil for meg enn en hobby. Når jeg en gang i fremtiden legger opp som utøver, vil jeg fortsatt være i miljøet som trener og dommer. Jeg kommer til å jobbe mot å bli kvalifisert til flere internasjonale mesterskap og fortsette og stadig utvikle meg som utøver. Jeg er bare så vidt i gang – gleder meg til fortsettelsen!