Her finpusses det på sidekick før world cup.  Foto: May Elin Aunli.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

På gulljakt i verdenscupen

Kommende helg går Austrian Classics av stabelen i Innsbruck i Østerrike. Dette er en offisiell World Cup, og er kvalifiseringsturnering til VM senere i år.

Vil vise at dette er «min» klasse!

Fullt fokus er viktig. Bildet er tatt på trening sist uke.  Foto: May Elin Aunli.
Fullt fokus er viktig. Bildet er tatt på trening sist uke.  Foto: May Elin Aunli.

Av de påmeldte i klassen har seks utøvere (inkludert meg) medalje fra EM eller VM de siste årene.  I World Cup kan man nemlig melde seg på i flere vektklasser. Noen av motstanderne her har altså medaljer fra mesterskap i klassen under (-60kg) eller over, (-70kg).  Det er veldig gøy å få muligheten til å møte meritterte motstandere fra flere klasser. Og jeg har alltid et ønske om å møte de beste i kamp. Samtidig må jeg innrømme at jeg har lyst til å vise dem at dette er «min» klasse.  Frem til nå er det 15 motstandere påmeldt i eliteklassen, også kalt blackbelt i -65 kg. Det er utøvere fra England, Østerrike, Sveits,  Liechtenstein, Italia, Belgia og meg fra Norge. Jeg er godt forberedt på at det blir tøff kamp om medaljene.

 

Flere slag og spark enn vanlig

Bilde fra trening denne uken. Foto: May Elin Aunli
Bilde fra trening sist uke. Foto: May Elin Aunli

Sammenlignet med resten av sesongen i sesongen er dette en periode hvor jeg trener flere timer kickboksing enn vanlig. Noen av løpe- og styrkeøktene er byttet ut med mer kamptrening. Putetrening er en viktig del av oppkjøringen. På puter får man en herlig følelse av at man treffer skikkelig med kombinasjonene. Den siste måneden har jeg trent seks-sju kickboksingøkter i uken, i tillegg til kondisjon, eksplosiv styrke og restitusjonsøkter. Nå på våren er det mange turneringer, og etter noen konkurransefattige vintermåneder popper endelig stevnene opp på rekke og rad.

Et av sesongens mål

Jeg har ikke vunnet Austrian Classics tidligere.  Og et av målene mine denne sesongen er å ta gull i nettopp dette stevnet.  Selv om jeg alltid har et mål om å vinne stevner, er det samtidig kjempeviktig å ta en kamp av gangen, og å beholde fokuset i kampen kun på det som skjer der og da. På de offisielle W.A.K.O.-stevnene bruker de et system som heter easy score. Det gjør at vi kan se dommerscoret underveis i kampen, og dermed vite hvordan man ligger an. Da dette ble innført for noen år siden, var fristelsen stor for å kaste noen blikk bort på skjermen underveis i kampen for å se om jeg ledet eller ei. Men med mer erfaring har det blitt lettere å koble ut alt annet enn motstanderen, og stemmen fra hjørnet.

Slik er siste uke før World Cup

Foto: May Elin Aunli
Kommende fredag drar jeg til Østerrike, der jeg går første kamp søndag. Foto: May Elin Aunli.

For å samle overskudd blir treningsmengden redusert betraktelig siste uken før kamp.  Men jeg tar aldri mange dager med helt hvile. Da kommer overskuddet for tidlig. Personlig liker jeg å trene etter en reisedag. Jeg har avreise fredag, og trener en lett puteøkt på lørdagen morgen etter innveiing. Kampstart er søndag.

Godt miljø og vekst i klubben

Det har skjedd mye spennende på klubb-basis den siste tiden, og Grimstad Kickboxingklubb har hatt en stor vekst både i antall medlemmer og resultater. Til helgen stiller også min gode treningsmakker Linn Kristine Haugen i World Cup i klassen +70KG. Arild Mikarlsen blir med som coach i Innsbruck. Han har i tillegg til trenere utøvere Grimstad Kickboxingklubb, bidratt med oppfølging og ressurstrening for meg det siste halvåret.

God stemning på trening. her med lagvenninne  Linn Kristine Haugen som også skal konkurrere i Østerrike. Foto: Privat.
God stemning på trening. her med lagvenninne Linn Kristine Haugen som også skal konkurrere i Østerrike. Foto: Privat.