Her er jeg i aksjon til høyre på bildet under country quota turneringen i Stavanger i fjor. Makker Bjarte Usken til venstre. Foto: Raymond Wardenær.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Klar for WT Major i Stavanger

Da er det klart! Sammen med makker Bjarte Usken har jeg blitt tatt ut til å spille verdensserieturneringen Stavanger Major 10.-14. juni!
Dette er en av kun fire turneringer i verdensserien som har fått status som Major-turnering og er dermed den største og mest prestisjefylte turneringen som blir holdt i år med unntak av verdensmesterskapet. Det at turneringen i tillegg spilles i Norge gjør det hele enda mer spennende for oss, siden vi da har alle muligheter til å vise frem denne fantastiske sporten på hjemmebane!

Vi er så klart overlykkelige over å ha fått denne sjansen, og det ligger ekstremt mye hard og målrettet trening bak. Siden tidlig i februar har vi vært ekstremt mye på reisefot for å legge et best mulig grunnlag for sesongen. Det startet med fire uker i Brasil, deretter tre uker i Spania og nå kom jeg nettopp hjem fra et tre ukers langt treningsopphold i Tyrkia. Dermed skulle grunnlaget for en flott turnering og sesong forøvrig være lagt.

Retterholt_Usken under treningskamp i Tyrkia
Bilde fra en treningskamp mot Nederland i Tyrkia. Foto: Norsk Sandvolleyballforening

For makkeren min, Bjarte Usken, som forøvrig er fra øyen Usken like utenfor Hommersåk i Sandnes, kan man nesten ikke komme nærmere en hjemmebane enn det. Fra barndomshuset hans på Usken ser man helt inn til Stavanger sentrum.

Den neste måneden skal vi jobbe på for å skaffe oss så mye kamptrening som mulig, og første mulighet blir allerede i neste uke da vi reiser til Jurmala i Latvia for å spille en europeisk masters-turnering hvor de beste lagene fra Europa møtes. Deretter bærer det videre til Kolding i Danmark for å spille nordeuropeisk turnering mot de beste lagene fra Norge, Danmark, Finland, Sverige og England. Om muligheten byr seg vil vi også spille en norgestour før det braker løs med World Tour Stavanger Major.

Vi er i ekstase og kan ikke vente med å komme i gang med sesongen. Følg med!

PS! Gøy at flekkefjæringen Cindy Treland også skal spille i Stavanger, med sin makker, Janne Pedersen.