Tidligere i år rullet Sindre Løland i A-finalen og forsvant dermed ut av seierskampen i juniorklassen. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Lover dramatikk og action på Konsmo motorbane

Løpsleder Stein Svardal garanterer en heftig sesongavslutning for distriktets bilcross- og rallycrossførere.

Kommende helg er det klart for det tradisjonsrike to-dagers løpet på Konsmo motorbane, løpet som i en årrekke har markert sesongslutt for bilcross- og rallycrossførerne i distriktet. Når NMK Konsmo arrangerer distriktets største og mest prestisjefylte bilcrossløp, overlater arrangøren ingenting til tilfeldighetene. Nå skal Sørlandets beste førere kåres!

Banen er preparert spesielt for anledningen, publikumsplass er ryddet for gress og kvist, i depot rigges det et stort telt som blant annet brukes for å serverer funksjonærer og førere med sine team frokost lørdag og søndag. Klubben har god støtte fra lokale entreprenører og har godt med utstyr på plass for å få avviklet løpet på en effektiv måte. Her er alt fra veihøvel til hjullastere med gafler (for berging av havarerte biler).

Sørlandsmester’n, som løpet kalles, samler førere fra store deler av landet. Det nærmer seg 150 påmeldte deltakere, noe løpsleder Stein Svardal er meget godt fornøyd med.  Løpsleder Svardal mener klubben står godt rustet til å ta i mot så mange deltakere. NMK Konsmo er godt besatt med rutinerte og erfarne funksjonærer og nyter godt av et når storløp skal arrangeres. Når vi ser på den foreløpige startlisten, legger vi fort merke til den forholdsvis store dameklassen. Svardal forteller at arrangørkomiteen har jobbet målrettet for å trekke østlendinger ned til Sørlandet for å konkurrere, og at de spesielt har satset på å få mange damer til start.

Dameklassen

Det er hele 18 damer påmeldt, noe som er ny rekord i nyere tid på Konsmo motorbane. NMK Konsmo har to damer til start, Ida Marie Eriksen og Mariell Olsen. Begge er to damer som absolutt er kapable til å være med og slåss om den store vandrepokalen som i år er satt opp i dameklassen. Id Marie er en rutinert fører som har mange topp-plasseringer å se tilbake på, mens Mariell vant fjorårets løp på Konsmo, og garantert er sugen på revansj i år. Men de kommer til å få hard kamp i et tøft startfelt som blant annet inneholder tidligere vinnere av NMKs landsfinale for damer.

En jublende glad Mariell Olsen.

Juniorklassen

I skrivende stund er der 25 juniorfører og åtte junior trening førere påmeldt.

Erfaringsmessig har Konsmos egne førere hatt et godt tak på løpene på hjemmebane, men til helga får de tøff konkurranse fra blant annet Christian Hobæk fra NMK Larvik. Han var på pallen tidligere i år under NMKs juniorlandsfinale på Hamar. NMK Konsmo har åtte juniorførere til start. Tidligere i år rullet Sindre Løland i A-finalen og forsvant dermed ut av seierskampen. Per Magne Svardal har virkelig hatt klaff på hjemmebane i år og er kanskje den største favoritten, selv om nok søskenbarnet Sivert Svardal virkelig er sugen på revansj etter en sesong litt under pari.

Sivert Svardal og fetteren Per Magne Svardal.

Seniorklassen

Drøye 70 førere er påmeldt i bilcross senior. Her er førere fra stort sett hele Sør-Norge påmeldt. Regjerende mester, Petter Von Zernicow Olsen, er klar for å forsvare fjorårets seier og gleder seg til helga. Han har for anledningen gått til anskaffelse av «ny» bil, en Ford Escort av ukjent årgang. Petter mener løpet er veldig åpent og at det er mange som kan stikke av med seieren. Likevel trekker han fram klubbmester av året, Morten Hille Rosseland, som stiller med en Volvo 245 med en BMW motor under panseret. Man går ikke hen å blir klubbmester uten å dra med seg et favorittstempel inn i sesongavslutningen.

Petter Zernichow øverst på fjorårets pall.

I denne klassen satses det stort fram mot helgas løp, og i garasjen nærmest banen holder «Team R» på å gjøre seg klare. Teamet består av president og teamsjef Jørn Rødland, han har med seg Mats Bakken, Stein Tore Bakke og Kjetil Midtbø. De har forberedt seg til dette løpet i lang tid nå, og venter spent på å se hvem i teamet som gjør det best. Teamsjefen vil ikke røpe hva som sitter under panseret på bilene, men lar det skinne igjennom at han har store forventninger til Kjetil Midtbø.

Fra NMK Kvinesdal kommer den gamle rallycross-stjerna Guttorm Lindefjell, kan han ta opp kampen mot de lokale førerne?

Rallycross

Foreløpig er der 12 biler påmeldt i rallycrossklassen. Her finner vi blant annet evigunge Tor Steinar Lauvdal til start. I tradisjonens tro stiller han til start i «boble» for å gi ungdommen kamp.

Garanterer action

Løpsleder Stein Svardal gir det grønne flagget til sine funksjonærer klokka 11.00 både lørdag og søndag. Grønt flagg betyr i motorsport at banen er klar og at bilene kan slippes av sted.

NMK Konsmo har arrangert to løp tidligere i år, og begge gangene har det vært spektakulære rullinger. Som i A-finalen på juli løpet hvor en av bilene forsvant over støyvollen og måtte bæres ut med hjullaster.

Stein Svardal.

Selv om det kan sees, og oppleves dramatisk fra publikumsplass, så er sikkerheten til førerne godt ivaretatt, så det er sjeldent snakk om personskader. Det er stort sett materielle skader på bilene.

NMK Konsmo stenger ikke påmeldingen til løpet før i slutten av uka, så her kan det dukke opp flere overraskelser til start.