Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Klart for rekord-NM i sandvolleyball

30. juli til 5. august arrangerer Kristiansand Sandvolleyballklubb (KSK) Junior-NM i Sandvolleyball. Hele 208 lag er påmeldt til mesterskapet. Forrige rekord var 168 lag, så det er en solid økning.

Torsdag formiddag starter mesterskapet med innledende kamper. Hele 764 kamper skal spilles før mesterskapet er over. Til slutt skal det kåres mestere i U15, U17, U19 og U21 for både gutter og jenter.

Av sportslige godbiter bør nevnes at regjerende mestere i U15-klassen, Ringøen/Brekke fra Kristiansand stiller som storfavoritter i årets NM. I tillegg har klubbens utøvere gode muligheter i G17-, J17- og J19-klassene. Spesielt i JU17 har klubben flere lag som kan hevde seg helt i toppen.
I tillegg er det mange andre lag påmeldt som borger for et sportslig bra arrangement. Både i gutte- og jente-klassene er det flere landslagsutøvere påmeldt. De mest kjente er nok Mol/Berntsen fra Åmli-klubben Dristug. Disse guttene er tatt ut til å representere Norge i U22-EM senere i år, og har tidligere deltatt i ungdoms-OL.

Foto: KSK.

Emilie Olimstad fra Dristug skal spille sammen med Kirstine Garder fra Skjeberg, både i NM og i U18-EM. Olimstad/Garder må finne seg i å være favoritter til finaleplass, men får sterk konkurranse fra Demmene/Gilje som også er tatt ut til U-18 EM.

Med andre ord er mesterskapet både massemønstring og toppidrett!

KSK er etter hvert blitt en rutinert arrangør av NM. Årets arrangement er fjerde gang klubben har ansvaret for mesterskapet. Klubben har hele 15 baner til disposisjon, herav tre baner innendørs.