Pulje 2 ruller ut ifra starten ved Vennesla. Foto: Ken Vidar Sotkajærvi.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kleppe og Wulff raskest i Oggevatn rundt

Torleif Kleppe vant herreklassen og Siren B. Wulff dameklassen i søndagens tradisjonsrike sykkelritt.

Oggevatn Rundt ble søndag 1. mai arrangert for 25. gang, og etter en uke med både snø og minusgrader var det godt å se både solen og korte bein på syklistene. Rittet er 81 km langt med start i Vennesla, hvor det sykles rundt Oggevatn før rittet avsluttes opp Driveneskleiven.

Bilde1
Per Yngvar gir siste instruksjoner om løypen før starten for pulje 2. Foto: Lars Magne Albretsen.

I år var Torleif Kleppe fra Gjerstad IL Sykkelklubb raskest i spurten og tok seieren foran Bent Inge Bakke og Hans Tore Ebeltoft Andersen.
Torleif klokket inn på tiden 2.06.29 på runden rundt Oggevatn, mye vind gjorde at det ble noen minutter bak løyperekorden.

Bilde2
I målområdet ble det servert alt en kunne tenke seg etter noen tøffe mil på sykkelen. Foto: Ken Vidar Sotkajærvi.

For damene var det Siren Breidalen Wulff fra Kristiansand CK som hadde bestetiden med 2.15.17. Totalt stilte 133 ryttere til start fordelt på tre puljer. I målområdet kunne rytterne få fylt opp lagrene igjen med både lapskaus og kaker, samt skryte av egne prestasjoner.
Dessverre hadde rittet en ulykke i bakkene ned til Birkeland,og rytteren ble tatt hånd om av sanitet fram til ambulanse kom til stedet.

Se Torleif Kleppe vinne rittet, filmet av Terje Sødal:

Resultater og bilder finnes på Vennesla OCKs hjemmeside.

Bilde3
I målområdet ble det servert alt en kunne tenke seg etter noen tøffe mil på sykkelen. Foto: Ken Vidar Sotkajærvi.