Arkivfoto: Fædrelandsvennen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Knallåpning med fem seirer

Team Tjomsland noterte seg for fem seirer på årets første kjøring på hjemmebane.

Vi åpnet med seier allerede i det første løpet søndag og fikk en pangstart. Magnums Sebastian fullførte en strålende sesong i fjor og vi tror han skal bite godt i fra seg også i 2015. Fra 20 meter tillegg fikk vi en fin start og han overtok ledelsen etter 700 kjørte meter. Tempoet i løpet ble travet etter 1.28,5/500m og 1.28,0/1000m. Tempoet ble holdt oppe i tet og ned den siste langsiden ble det kjørt for full maskin, slik at ikke hestene på lengst tillegg skulle hente oss igjen gratis. Ned oppløpet hadde Magnums Sebastian full kontroll og han bokførte stallens første seier for i år. Han kom i mål på seierstiden 1.27,9v/2160m og 18.000,- inn på konto til Terje Johnsen. Han gikk i tet i kveld, men er nok enda bedre i rygg, så denne skal vi få mer glede med i år.

Edson Boko travet et bra løp sist på Forus. Nå var det klart for nytt løp og vi sto i springspor på tillegg. Hollenderen fikk en meget fin start og satt faktisk i tet midt i den første svingen. Han er tråkk underveis og travet på 1.17,5/500m og 1.18,0/1000 framme i tet. Inn mot den siste svingen ble det angrepet bakfra, men tidlig på oppløpet fikk Crazed-sønnen marsjordre og da stakk han fra alt og alle. Edson Boko kom i mål på vinnertiden 1.17,9v/2160m og 14.000,- inn på konto til Kjell Leire. Han er flegmatisk underveis, men det gjør ingen verdens ting. Edson Boko vinner flere løp fremover.

Moneyline Volo kom tilbake etter en drøy måneds pause. Det ble voldsom kjøring innledningsvis i dette løpet og vi satt i baktroppen over denne sprinten. Tempoet ble som nevnt knallhardt med 1.10,0/500m og 1.12,5/1000m. Ned den siste langsiden begynte hesten i front og kjenne den berømte melkesyren og rundt den siste svingen ble Moneyline Volo lagt i angrep. Han avsluttet sterkt og like før mål var han fremst. Dermed ble det en glimrende start for hesteeiere.no sin traver som vant løpet på seierstiden 1.14,6a/1609m og 10.000,- inn på konto. Dette var en sterk og moro årsdebut.

I det neste løpet deltok vi med to hester. Sangvikskongen var gjort til favoritt, mens Trø Molly sto i bakspor på tillegg. Begge fikk fine løp underveis med Sangvikskongen i andrepar utvendig og Trø Molly i hans rygg. Tempoet i løpet ble travet etter 1.33,0/500m og 1.32,5/1000m. Ned mot den siste svingen ble Sangvikskongen lagt ut i tredjespor, mens Trø Molly ble sittende. Sangvikskongen sto på bra ned oppløpet, men kusken fikk ikke kjørt helt for fullt. Han kom i mål til fjerdeplass på 1.30,0v/2160m og 3.000,- inn på konto til Vidar & Stine. Trø Molly sto på fint ned oppløpet og kom i mål på sjetteplasspå tiden 1.30,2 og ble belønnet med 2.000,-

Trø Hera var gjort til omgangens største favoritt i det nest siste løpet for dagen. Vi stilte også til start med Saltejenta, mne hun galopperte dessverre da Trø Hera overtok føringen etter syv hundre meter. Tempoet i løpet ble travet etter 1.35,5/500m og 1.35,0/1000m. Det var et tett og samlet felt ned oppløpet, men Trø Hera red stormen av og tok en kontrollert seier.Hun kom i mål på seierstiden 1.33,1v/2180m og 12.000,- inn på konto til Stall Trø Hera. Vi kjørte et litt annet løp enn sist da ikke vi sprakk feltet, dermed ble det også jevnere da det ble et speedoppgjør ned oppløpet i 1.25-fart.

Super Gullet avsluttet denne kvelden i monte for Madelen Berås. Hun fikk en grei start fra lengst tillegg og lå i tredjepar utvendig underveis. Tempoet ble travet i 1.33-fart og inn mot den siste svingen var Super Gullet med som tredje hest. Han sto på fint ned hele oppløpet og kom i mål til tredjeplass på tiden 1.26,0v/1680m og 4.000,- inn på konto til hesteiere.no. Super Gullet travet et bra løp på en god tid og det var gode konkurrenter foran ham i mål.

Fem seirer på en dag ved hjelp av gjesteoppsittet Yankee va Bene gjorde dagen fullkommen!