Fredrik Ågedal (21 år, i midten) fra NMK Konsmo har hittil sikret seg to NM-gull i bilcross junior, ett norgescupgull i rallycross bakkeløp og to NM-gull i rallycross bakkeløp. Her er han flankert av Per A. Jørgensen (til høyre) og Agnar Bakken etter helgas triumf i Vikersundbakken. Foto: Rune Johannesen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Knallstart på årets NM-sesong

Med seier både i den første og den andre NM-runden i bakkeløp ble helga perfekt.

Da var vi endelig i gang med ny rallycross-sesong! I helgen var det første og andre NM-runde i bakkeløp i Vikersundbakken. Vi har holdt på i hele vinter med å forberede ny sesong, og var i godt i rute da det braket løs i Vikersund. Bilen hadde fått helt ny hjemmelaget motor og ny seqential-girkasse, som lovet veldig godt. Men en liten feil under bygging av motor gjorde at vi måtte benytte reservemotoren fra fjoråret i helgas åpningsløp.

Foto: Rune Johannesen.

Dette satte imidlertid ingen stopper for kapasiteten. Løpet i Vikersundbakken gikk smertefritt og jeg kjørte inn til en andretid og to bestetider lørdag, som holdt til seier i første NM-runde bakkeløp rallycross klasse 3. Søndag klaffet alt fra første start og det ble tre av tre bestetider og seier også i andre NM-runde.

Nå er det klargjøring for første NM-runde i rallycross som er kommende helg på Gardermoen motorbane. Vi ser veldig fram til resten av sesongen og ikke minst til den nye motoren er på plass igjen. Stor takk til alle sponsorer og støttespillere som gjør dette mulig!

Her kan du se video fra helga, filmet av Galskap motorsport:

Les flere innlegg av Fredrik Ågedal her