Fra venstre: Lars Magne Ullvang, Amund Vold, Hakeem Teland og Daniel Salbu. Foto: Thomas Pindard.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Padlelandslaget viste muskler

De norske padlerne fikk en knallstart på sesongen i helgas regatta i Danmark.

Norske og danske padlere sesongåpnet på Bagsværd Sø i København i helgen. Hakeem Teland, som padler for Fana KK, viste rå styrke på den korteste av de olympiske distanser og stakk av med seieren både på K1 200m og K2 200m. Sistnevnte var sammen med Per Christian Wessel fra Oslo KK.

I tillegg fikk Hakeem gull på K4 500m, sølv på K2 1000m (bare fem hundredeler unna gullet) og 4.plass på K1 500, der medaljen ble delt ut etter målfoto.

Lars Magne Ullvang fra Tysvær KK var klart best og vant både K1 1000m og K1 500m. Regjerende verdensmester på K1 1000m, Rene Holten Poulsen fra Danmark, ble kraftig slått av Lars Magne. På K2 1000m padlet Lars Magne sammen med Hakeem og det ble altså en knepen 2. plass, kun slått med fem hundredeler av Pretzmann/Gravesen fra Danmark.

Bak fra venstre: Elling Oftedal, Fritjof Falch, Eivind Vold og Anna Sletsjøe. Foran fra venstre: Fra venstre: Lars Magne Ullvang, Amund Vold, Hakeem Teland og Daniel Salbu. Foto: Thomas Pindard.

Fun fact: Lars Magne var med på Farmen 2016 og oppholdet på gården har tydeligvis vært bra for Tysværbuen, ettersom han padler fortere enn noen gang.

Hakeem sier følgende etter regattaen:
-Det er en god følelse å vite at jeg har gjort en god jobb i vinter og at jeg fortsatt klarer å prestere når det gjelder. Selv om marginene var litt på feil side i helga, er jeg veldig fornøyd med løpene mine og er veldig positiv til sesongen som kommer.

Han legger til:
– Vi på landslaget er veldig ambisiøse. Vi gir alt og prøver å gjenskape den vinnerkulturen Norge har hatt tidligere.

Maria Virik fra Bærum KK vant suverent den sterke juniorklassen (U18) på K1 500m og K1 1000m. En spennende utøver å følge i årene mot OL i Tokyo 2020.