Her er jeg til høyre i den ukrainske nasjonaldrakten, sammen med (f. v.): Linn Kristine Haugen og landslagsutøverne Yuliya Sukhareva, Tural Masimov og Claire Morris. Foto: Vitaly Orlov.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Knallstart på sesongen i de ukrainske fjellene

VM-forberedelsene er i gang, og sammen med min klubbvenninne og norgesmester Linn Kristine Haugen reiste jeg på ITF Fight Evolution Summercamp i Ukraina. 

Høydetrening i fjellene

Bilde fra teknikktrening. Foto: Vitaly Orlov
Bilde fra teknikktrening, her sparrer jeg med Linn Kristine. Foto: Vitaly Orlov

Tre treninger om dagen i to uker, i høyden i Carpathian Mountains bør kvalifiseres som en knallstart på oppkjøringen. Etter en periode med rolig skadeforebyggende trening føltes det godt å komme i gang med hardkjøret. Linn Kristine på sin side kom rett fra en måned treningsfri, ettersom hun har gått med et brudd i brystbenet etter sist World Cup.

Vi startet hver morgen med å løpe til toppen av nærmeste fjell. Ettersom vi befant oss langt oppe i fjellene, var bakkeløping eneste alternativ.  Etter noen fantastiske naturopplevelser på løpeturen var det klart for styrke- og bevegelighetstrening. Mye av treningen bestod også av fotarbeid.

Deretter hadde vi to kickboksing-økter sammen med noen av verdens beste taekwondo- og kickboksingutøvere fra Ukraina og Russland. Hovedfokuset var timing, spark, og eksplosivitet når man starter angrep.

Treningscamp Carpathian Mountains. Foto: Vitaly Orlov.
Treningscamp Carpathian Mountains. Foto: Vitaly Orlov.

Inspirerende trening og variasjon i øktene

Instruktørene på campen Oleg Solovey og Katya Solovey er kjente navn innenfor både ITF taekwondo og kickboksing etter å ha vunnet det som er å vinne innenfor begge sportene i mange år. Det de tilbød oss på campen var en sammensetning av det beste fra begge kampsportene. Verken jeg eller Linn Kristine har erfaring fra ITF tidligere, så mange av tingene var nye for oss. Opplegget var variert og spennende. For oss handler det ikke om å legge bort det man har jobbet med tidligere, men hele tiden søke måter å forbedre det man er godt på, og å flette sammen nye kvaliteter for å få en komplett fightingstil.

Her sparrer jeg. Foto: Vitaly Orlov.
Her sparrer jeg med Yuliya Sukhareva. Foto: Vitaly Orlov.

Oftest ble oppgavetreningene avsluttet med sparring, hvor man prøvde å få inn noe av det vi hadde jobbet med tidligere på dagen.  Hjemme er vi allerede i gang med å flette inn det vi har lært i treningsopplegget.

Opplevelsesrik reise

I tillegg til fantastiske treninger, fikk vi nye bekjentskaper, en rekke kulturelle opplevelser med på kjøpet.

Vi har laget en liten samlevideo fra reisen og noen av treningene her, som du kan se på her. 

Sightseeing i Bukovel. Foto: Vitaly Orlov.
Sightseeing i Bukovel. Foto: Vitaly Orlov.