Flekkefjæringen Joar Thele (24) satte torsdag klar bestetid i Dæhlie Test Run med tiden 15.17 minutter. Her er han på toppen av Midtstuebakken og har bare en siste bakke før mål i Holmenkollen. Oslo by i bakgrunnen. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Knuste langrennseliten og satte ny løyperekord

 I går løp jeg Dæhlie Test Run, der jeg forbedret løyperekorden med 30 sekunder. Didrik Tønseth hadde den gamle rekorden på 15.47 minutter.

Jeg forbedret tiden til 15.17 og satte ny standard.

Dæhlie Test Run ble skapt av Dæhlie nå i vår og har blitt veldig populært den siste tiden. Flesteparten av langrennseliten har løpt dette løpet, der Didrik Tønseth altså har vært best med tiden 15.47. Bjørn Dæhlie har løpt på 17.29 og Petter Northug har tiden 17.44. Damenes rekord er det Ingvild Flugstad Østberg som står for med en slutttid på 17.41.

Godt fornøyd etter endt testløp! Foto: Privat.

Dæhlie Test Run er et Strava- segment i Oslo som går fra Vinderen til Holmenkollen. Dette segmentet/løpet er fire kilometer langt, har en gjennomsnittstigning på seks prosent og en høydestigning på 240 meter.

Det som er bra med Dæhlie Test Run er at dette ikke er noe løp der du trenger å betale masse penger for å være med, eller å måtte løpe i kø med en haug andre. I tillegg kan du måle krefter mot langrennseliten siden mange av disse har løpt dette segmentet.

 

Topp ti-listen i Dæhlie test run.

Det eneste du trenger for å løpe er en treningsklokke/mobil med GPS og en konto på appen Strava. Så kan du løpe dette segmentet når det måtte passe deg, enten alene som en god treningsøkt eller mot vennegjengen.

For de som ikke er kjent med hva Strava og et segment er: Strava er kort fortalt en app/nettside som blir brukt til å loggføre idrettsutøvere sin aktivitet via satellitt navigasjon. På Strava kan en legge ut alt av treningsøkter og vise hva man trener for andre. Slagordet til Strava er: «The Social Network for Athletes» og brukes av ufattelig mange rundt i hele verden. Lokalsporten.fvn.no har til og med sin egen aktivitetskonkurranse basert på Strava-segmenter. Den heter Sprekingen, er gratis for alle å delta i og sammenlagtlisten ser du her.

Et segment vil si en strekning fra A til B og på Strava finnes det ufattelig mange segmenter som viser hvem som har beste tiden på denne strekningen.

På Dæhlie Test Run hadde jeg for øvrig en gjennomsnittstid per km på 3.48, gjennomsnittspuls på 182 (92 prosent av makspuls) og høyeste puls på 192 (96 prosent av makspuls).

Les flere innlegg av Joar Thele her