Så glad blir man når man løfter 320 kg i markløft på midtnorsk mesterskap i Melhus. Foto: Lise Rønning.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Knuste min egen norgesrekord

Jeg var i en sinnstilstand som best kan beskrives som et sted mellom desperat fortvilelse og vill råskap da jeg i går løftet 320 kilo i markløft - 12 kilo over min egen norgesrekord.

Lørdag 19. september deltok jeg på midtnorsk mesterskap i styrkeløft. Jeg har helt siden NM i styrkeløft 2014 jobbet med å få opp grunnstyrken min. Det vil si styrken min uten løfteutstyret. Så nå var deg på tide å få testet meg skikkelig. Tre uker tidligere deltok jeg på en annen konkurranse hvor planen var å bruke den konkurransen som en siste skikkelig tung treningsøkt før dette stevnet. Jeg var veldig spent på om planen jeg hadde lagt sammen med treneren min skulle fungere.

Her er markløftet som sikret meg ny norgesrekord:

I styrkeløft veier vi oss inn to timer før vi skal løfte. Jeg veide inn på 118,4 kilo, noe som var dagens første personlige rekord. En god start på stevnet.

Allerede på oppvarmingen i knebøy kjente jeg at dette kom til å bli en bra dag. Jeg følte meg i skikkelig god form. Jeg kan beskrive følelsen som at jeg blir ekstremt selvsikker på det jeg skal gjøre. Humøret og fokuset mitt blir ekstra skjerpet. Jeg går helt inn i min egen verden hvor få eller ingenting annet når inn. I hodet mitt går jeg rett og slett til krig mot tyngdekraften.

Knebøy startet med to gode løft på 265 kg og 272,5 kg som begge ble godkjente løft. I sisteløftet gikk jeg for 280kg. Det var desverre for tungt denne gangen.

Benkpressen føltes veldig bra på oppvarmingen. Jeg bestemte meg for å sikre mest mulig kg på totalen og dermed ble det fornuftige høyinger noe som førte til et lett sisteløft på 202,5kg og dermed 2,5kg personlig rekord.

Nå var det tid for favorittøvelsen. Nemlig markløft. Jeg åpnet fornuftig med 280 kg, det føltes kjempelett og jeg høynet dermed til 300 kg i andreløftet. Det var et greit løft. men ikke så lett som jeg skulle ønske. Etter det løftet meldte jeg 315 kg som mitt sisteløft. Dette ville gi meg 2,5kg økning på totaltrekorden min og et resultat jeg burde være fornøyd med.

Det var nå ca 15 minutter igjen til jeg skulle løfte siste markløften min. Jeg bestemte meg for at nå må jeg fokusere skikkelig og trakk meg litt tilbake for å ta en prat med meg selv, og gire meg skikkelig opp før jeg skulle gi alt. Da jeg pratet med meg selv, måtte jeg regne litt. Dette fordi at en av mine store mål har lenge vært å klare EM-kravet på 795 kg totalt. Etter litt finregning for meg selv kom jeg frem til at jeg måtte løfte hele 320 kg i sisteløftet. Et for meg skremmende tall. Det var hele 12 kg over norgesrekorden jeg løftet tre uker tidligere. Jeg bestemte meg for at det var nå eller aldri. Etter å ha psyket meg skikkelig opp gikk jeg ut og fikk endret løftet mitt til 320 kg. Jeg var nå i sinnstillstand som best kan beskrives som et sted mellom desperat fortvilelse og vill råskap. Jeg visste at om dette løftet skulle gå så måtte jeg gi absolutt alt jeg hadde og litt til. Med hjelp fra alle mine venner som var på stevnet, publikum og selvfølgelig også meg selv så løftet jeg mitt absolutt råeste løft noensinne. 320kg i markløft gikk opp. Det som lenge hadde vært et uoppnåelig luftslott i det fjerne var nå oppnådd! For en utrolig gledesrus det gav meg. Jeg brølte av glede og takket dommerne, publikum og mine venner for hjelpen. Etter det trakk jeg meg tilbake i et hjørne og gråt gledestårer og hulket som bare det. Store gutter gråter også.

Tusen takk til alle som er med å motverer meg til videre satsing i sporten . Dette er kjempegøy! På tide å finne sette seg nye mål.

Følg meg gjerne på Instagram om du lurer på hva som skjer videre.