Marianne Andersen (t.h.) fra Kristiansand Orienteringsklubb vant både torsdagens langdistanse og lørdagens mellomdistanse i årets o-NM. Her diskuterer hun veivalg med Anne Margrethe H. Nordberg, som tok sølvet i begge løpene. Foto: Jack Bjørnsen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KOK-løper ble NM-dronning

Under lørdagens NM i mellomdistanse sikret Marianne Andersen fra KOK seg nok et NM-gull.

Marianne tok kommando fra start i lørdagens løp og ledet gjennom hele den 4,4 km lange løypa. Til slutt ble seiersmarginen på hele 30 sekunder ned til Anne Margrethe Hausken Nordberg. Marianne står dermed igjen som NM-dronningen med to gull under NM-uka, ettersom hun også vant torsdagens langdistanse. 

– Jeg er aller mest fornøyd med at jeg endelig fikk til et godt langdistanseløp igjen. På den distansen så jeg vel egentlig på meg selv som en outsider, med de tre løperne som løp VM (Ida Maria Næss Bjørgul, Andrine Benjaminsen og Anne Margrethe Hausken Nordberg) som de største favorittene, sier Marianne og legger til:
– På mellomdistansen har jeg løpt stabilt bra i år, men dermed var det også litt ekstra viktig å lykkes i NM også, som er høydepunktet nasjonalt. Langdistansen var det best gjennomførte løpet, med kun et par mindre godt gjennomførte strekk mot slutten av løpet. Mellomdistansen var også solid, med lite bom, men jeg orienterte litt for forsiktig og defensivt deler av løypa til at det kan kalles et skikkelig toppløp.

Sebastian Daland, også han fra Kristiansand Orienteringsklubb, tok en gledelig bronsemedalje i den meget sterke H17-18-juniorklassen. Han var bare seks sekunder bak sølvet. Sebastian tok dermed sesongens andre NM-medalje, og slo tilbake etter en litt skuffende langdistanse torsdag.

– Jeg løp stabilt bra og er veldig godt fornøyd med å bli belønnet med pallplass, sier Sebastian etter lørdagens løp.

Marius Aurebekk ble nr. 11 i samme klasse. I eldste juniorklasse var det Marius Pytten som ble beste lokale løper med 6. plass, Johannes Bakke Aashamar ble nr. 11.

Til høyre bronsevinner Sebastian Daland. Foto Ingvild Mulen

I herrer senior hadde Vegard Danielsen et godt løp, som holdt til en 10. plass, 2.42 min bak suverene Olav Lundanes. Gaute Friestad fikk en 16. plass.

Under søndagens stafett stilte KOK med fire herrelag, og spesielt var det forventninger til 1. laget. Men stafett er stafett og ved første veksling var det 17-åringene Marius Aurebekk for 2. laget og Kristian Pytten for 4. laget som var best av våre lag. Gøy å se at ungguttene holder farten til teten store deler av løypa. Til slutt ble 1. laget med Håvard Irgens, Gaute Friestad og Vegard Danielsen nr. 19 og 2. laget med juniorene Marius Aurebekk, Sebastian Daland og Johannes Bakke Aashamar nr. 24.

For de av dere som har lyst på ett innblikk i hvordan Marianne tenker når hun med stor sikkerhet plukker postene, anbefales en tur i kartarkivet hennes.

Resultater NM mellomdistanse

Resultater NM stafett