KOK-løper Marianne Andersen løp inn til en sterk 5. plass på langdistansen i Sveits, som også var beste resultat for de norske damene. Foto: Ivar Haugen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KOK-løpere imponerte internasjonalt

Kristiansand Orienteringsklubb hadde med flere løpere da både World Cup-avslutningen og Junior European Cup gikk av stabelen i helga.

For Marianne Andersen, som har vunnet det meste hun har stilt opp i på den nasjonale arena denne høsten, stod det mellom- og langdistanse på menyen denne helgen i Grindewald, Sveits. Spent på hvordan kroppen ville reagere i den sveitsiske mellomhøyden, og med topp motivasjon på tampen av orienteringsesongen, løp hun inn til en imponerende 5. plass på langdistansen som også var beste resultat for de norske damene.

– Min nest beste langdistanse i «moderne tid», sier Marianne i et intervju med Norsk Orientering. Og med det mener hun siden comebacket i internasjonal sammenheng i fjor. Høydaren på denne distansen var NM-gullet hun tok tidligere i høst.

På mellomdistansen dagen derpå løp KOK-løperen, dog ikke 100 prosent fornøyd, inn til en god 9.plass, ett sekund og en plass bak landslagsvenninne Sigrid Alexandersen. Marianne Andersen er likevel beste norske kvinne med sin 12. plass totalt i årets World Cup.

Godt fornøyde juniorlandslagsløpere. Fv Håkon R. Bjørlo (Halden), Sebastian Daland og Marius Aurebekk (KOK). Foto: Privat.

For duoen Sebastian Daland og Marius Aurebekk fra KOK var det Junior European Cup og Østerrike som gjaldt. Juniorlandslagsløperene skulle få bryne seg mot mye god internasjonal konkurranse i den europeiske cupen. På stafetten imponerte guttene og løp inn til en sterk 9.plass i sin debut med flagget på brystet. Laget bestående av Håkon Reddal Bjørlo (Halden SK), Sebastian Daland og Marius Aurebekk ble nest neste norske lag. Beste norske plassering var 4.plass.

På langdistansen, i et terreng ganske ulikt det norske, ble det plassering blant beste tredjedel på resultatlista med henholdsvis 20. og 21.plass til Aurebekk og Daland, hvor landslagskameraten Elias Jonsson (Nydalen SK) imponerte stort og vant.

Nå er det videre treningsamling i Ungarn med landslaget og forberedelser til neste års junior-VM som gjelder for duoen fra KOK før KM i nattorientering står på tapetet om snaue to uker her hjemme.