Bildet er tatt fra trening hjemme i Søgne. Nicolai Prebensen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

EM-kravet er i boks!

Årets sesong ble denne helgen åpnet på Hamar under Norwegian Grand Prix. Dette er et elitestevne i en slags norgescup som er fordelt over tre eller fire stevner. Her deltar de beste friidrettsutøverne i Norge.

20-7v5jzyeemjj-hjs5q4bj-3i-vpuw64v633g4y9_980px
Foto: Nicolai Prebensen

Denne sesongen er en mesterskapssesong hvor jeg har som mål å kvalifisere meg til U23-EM. Derfor var det allerede i dette stevnet viktig for meg å prestere. Desto tidligere jeg tar kravet, desto tidligere kan jeg fokusere på trening fram mot U23-EM. Jeg har prøvd å periodisere treningen slik at jeg skulle få en formtopp til dette åpningsstevnet på Hamar. Programmet ble lagt opp i et fireukersprogram med økende belastning, hvor den fjerde uken er forholdsvis rolig. Den fjerde uken ble jeg syk. Dette gjorde meg svært urolig for om jeg kunne delta, men jeg ble heldigvis frisk.

Da jeg dro innover mot Hamar den 21.mai, følte jeg meg fin og visste at om jeg ble frisk ville jeg være i god form. Dagen før konkurransen som var den 23.mai tok jeg er liten økt for å piffe opp kroppen. Jeg følte meg lett og fin og gledet meg til morgendagen.

Endelig var dagen der hvor jeg skulle konkurrere. Jeg gledet meg ekstremt til å konkurrere med mine hovedkonkurrenter som er Gardar Fridriksson fra Fredrikstad og Håkon Kveseth fra Hamar. Oppvarmingen gikk som en drøm og jeg begynte å få go´følelsen. Vi gikk inn på banen og var klare for konkurranse.

Foto: Nicolai Prebensen
Foto: Nicolai Prebensen

Første kast ble hårfint dødt, og dårlig teknisk. Jeg la det bak meg og fokuserte på neste kast. Jeg forlenget tilløpet slik at jeg ikke skulle trø dødt igjen. Dette kastet ble litt over 68m. I tredje kast kjente jeg endelig den roen jeg ville ha. Jeg klarte å fokusere på arbeidsoppgavene og hadde riktig stemning. Kastet fløy over 70m. Tanken stupte inn i hodet, «Jeg skal til Tallinn, for svarte!»Det var ikke et optimalt teknisk kast, men et godt treff i vinkelen på spydet. Jeg kunne slippe jubelen løs da jeg sa på resultattavlen da det sto 71.52m. Med dette kastet klarte jeg et av sesongens delmål som er å kvalifisere til U23-EM i Tallinn, Estland. Jeg ble nummer to i stevnet, mens Håkon Kveseth vant med et bestekast på drøyt 73 meter. 

Det var en enorm befrielse å ta kravet så tidlig i sesongen. Nå kan jeg slappe mer av og fokusere på treningen fram mot mesterskapet. Jeg tror også at det kan komme lengre kast nå som jeg kan slappe mer av og ikke har et krav å jage.

Kommende helg er det ny konkurranse enten i Skien på Herkuleslekene eller Romerikslekene på Lillestrøm. Her vil jeg få konkurranse av mine argeste konkurrenter Gardar og Håkon. Jeg ser veldig frem til konkurransene i sommer. Utrolig deilig og endelig være igang med sesongen og få gjøre det jeg virkelig brenner for.