Magne Lorentsen (f.v.), Torleif Skarpholt, kretsformann Inger Johanne Larsen og Espen Skarpholt i aksjon i helgas serierunde på Den ble arrangert på Lindesnes Havhotell. Foto: Nils Kvangraven
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Rutinert Søgne-lag leder serien halvspilt

I Vest-Agder stilte 20 lag og nesten 100 spillere til første spillehelg for den lokale 4. divisjon-avdelingen i bridge.

I bridge er seriemesterskapet den store massemønstringen. Denne sesongen har samlet mer enn 350 lag på landsbasis med til sammen over 1500 spillere fordelt over de fire divisjonene. Kampene avvikles som seriespill over to helger hvor vinnerne rykker opp, tilsvarende rykker de tre siste i hver av de tre øverste puljene ned en divisjon.

Fra spillesalen. Foto: Nils Kvangraven

4. divisjonspuljene arrangeres lokalt i den enkelte krets, mens 3. divisjonspuljene er fordelt regionalt. 1. og 2. divisjon spilles samlet i en felles pulje som normalt arrangeres sentralt på Østlandet.

4. divisjon i Vest-Agder

Formann i Vest Agder Bridgekrets, Inger Johanne Larsen, leverte sammen med Øyvind Lorentsen, Lajla Ellefskaas og Magne Lorentsen en forrykende første halvdel av 4. divisjon. Laget som representerer Søgne Bridgeklubb har imponerende 143 VP etter ni kamper. Det gir nesten 16 av 20 mulige VP i snitt pr kamp!

Komplett resultatliste kan du lese HER

Neste spillehelg arrangeres i februar. Da er spillested Kristiansand.

3. divisjon

Denne sesongen har Vest-Agder fem lag i 3-divisjon. De er fordelt over to puljer med spillested i Rogaland og i Aust-Agder

Halvspilt har våre lag plassert seg beskjedent, men vi håper en god sistehelg kan løfte plasseringen.

Resultat 3 divisjon pulje H                                           Resultat 3 divisjon pulje I

Hvem sier det er kjedelig i 4. divisjon?

Fra helgens spilling har jeg hentet dette spillet hvor det ble spilt hjem slem både nord-syd og øst-vest! Det er sjelden kost, la oss ta en titt.

 Som vi ser står det ikke 12 stikk sånn helt uten videre på de mest naturlige sluttkontraktene.

Hvis ØV kommer i ruterkontrakt vinner de bare 11 stikk hvis det spilt ut kløver eller hjerter. Nå kan syd spille nok en kløver (eller hjerter) når han kommer inn på trumf ess til stjeling hos nord.

Men det var kanskje ikke så unaturlig å spille ut spar ess, da stjeler øst og spiller trumf. Etter å ha tatt ut trumfen spilles kløver dame og kontrakten løper hjem.

Skulle derimot ØV klare å melde kløverkontrakt, blir det 12 stikk. Nå kan øst trumfe seg hjem i spar og spille kløver dame. Kongen til syd fanges og motspillet får kun for ruter ess!

Hva så med nord-syd? Ved de fleste bord ble sluttkontrakten spar og vel halvparten vant 12 stikk selv om det var to ess til motparten.

To spillere meldte 6 og nå hastet det for motspillet å ta sine to ess. Med ett av bordene ble nord spillefører og her startet øst motspillet med hjerter 9. Stakkars vest prøvde å ta for ess-dame i hjerter, men da trumfet nord og vant resten av stikkene med avkast av kløver på hjerter konge!

Lagkameratene ble doblet i 6 ved det andre bordet og noterte hjemgang da finessen ordnet seg!

Det ga den solide dobbeltscoren 1430 + 1090, altså 2520 poeng netto. Det ga 21 IMP i protokollen, det er det ikke ofte en får gleden av å notere!

Hans Fredrik Hegtun (ryggen til) – Per Ottar Stenberg meldte og vant slem. Foto: Nils Kvangraven

Les flere bridge-innlegg her