Vetle Kleveland og Norunn Ringvoll med gullmedaljen og vandrepokalen for NM-seieren i latin for junior 2. Alle foto: BB Photography/Privat
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansand-duo vant NM-gull i latindans

Vetle Kleveland og Norunn Ringvoll sikret seg gull, sølv og vandrepokal i NM sportsdans. Flere andre dansere fra Kristiansand imponerte også i NM.

Ole Thomas og Julie, fikk 2. plass i både standard og latin i Ungdomsklassen
Ole Thomas og Julie, fikk 2. plass i både standard og latin i Ungdomsklassen

Sist helg var det duket for norgesmesterskap sportsdans i grenene standard og latin i Skjettenhallen. Kristiansand Danseklubb hadde en tropp på fire elitepar, to juniorpar og tre barnepar som reiste for å delta.

Vetle og Norunn kunne altså reise hjem til Kristiansand søndag med gullmedaljen i latin for junior 2-dansere rundt halsen. De har i flere år trent målrettet og har i år virkelig tatt et stort steg opp og endte på toppen av pallen.  I tillegg fikk de sølv i standard og har en flott vandrepokal med hjem i bagasjen.

Paret deltok forrige helg også i VM i standard for junior II i Romania, og fikk en flott 36. plass av 70 par fra 39 land.

– Det har vært ett par fantastiske uker, sier paret, som bare gleder seg til fortsettelsen.

NM vinner i ungdom latin, Tarjei og Mathea
NM vinner i ungdom latin, Tarjei og Mathea

Vetle og Norunn er sammen med Ole Thomas og Julie tatt ut til Ungdomslandslaget i Norges Danseforbund.

Ole Thomas Hansen og Julie Gudim Bjerkås fortsatte sin flotte dansekarriere og danset seg til to sølvmedaljer i klassen ungdom. Paret har i år deltatt i flere internasjonale konkurranse med flotte resultater.

Tarjei Nøstvold Svalastog fra Kristiansand danset sammen med sin partner Mathea Årestrup Øen til en velfortjent gullmedalje søndag, og ble norgesmester i latin i klassen ungdom elite.

Sjekk bildegalleri fra NM her:

Knut Harald og Solveig
Vetle og Norunn fikk en 2. plass i Junior II standard
Christina Michelle Colla
Ole Thomas og Julie
Knut Harald Au
Vetle og Norunn
Tarjei og Mathea

Knut Harald Au og Solveig Aanensen danser i klassen ungdom og danset seg til sin første semifinale i latin.

– Vi er kjempefornøyd med egen dansing og oppnådde målet vårt med semifinaleplass, sier de.

Knut Harald og Solveig danset seg til semifinale i latin i ungdomsklassen
Knut Harald og Solveig danset seg til semifinale i latin i ungdomsklassen

Johan Madsen og Christina Michelle Colla, Paret danset så bra at de ble direkte kvalifisert til semifinalen i standard i ungdom elite.

Espen Jensen og Dina Høyem-Olsen er veldig fornøyde med sin innsats under NM 2016 i Lillestrøm. Har kost seg masse hele helgen og setter stor pris på alle dansevennene deres i KDK.

Dominik Rabeszko (9) og Julie Barikmo Au (8) var det yngste paret som var med fra Kristiansand Danseklubb. Men til tross sin ung alder har de danset sammen i fire år.

Stolte dansere etter premieutdeling, Espen og Dina
Stolte dansere etter premieutdeling, Espen og Dina

Paulius og Matilde Barikmo Au danser i Barn 1B som betyr at de tilsammen danser seks danser. De elsker å danse og vil til høsten gå opp i klassen Barn 1A, som har åtte forskjellige danser.

– Vi vil trene mye så vi også kan komme til VM, sier duoen, og refererer til sine store forbilder Ole Thomas og Julie.

Mikael Tørstad og Julia Kolecki, Junior 1 rekruttering, deltok i sin første nasjonale konkurranse sammen og fikk en flott  5. plass i både standard og latin.

Mikael og Julia fikk en flott 5. plass i standard og latin
Mikael og Julia fikk en flott 5. plass i standard og latin

Johannes Austefjord og Mathilde Amble, Junior 2-konkurranse, har før denne konkurranse rykket opp en ferdighetsklasse og var veldig spente på hvordan det ville gå. Det endte med  to kjempeflotte plasseringer –  nummer fem i Latin og nummer tre i standard.

Nivået i sportsdans i Norge er nå høyere enn på lenge og Norges Danseforbund har satset på at norske dansere skal få forholdene best mulig lagt til rette for å kunne hevde seg internasjonalt.

joh
Johannes Austefjord og Mathilde Amble

Og har i år blant annet opprettet et ungdomslandslag i tillegg til det ordinære. Sportsdans er en idrett der Norge historisk har hevdet seg veldig bra med mange medaljer i både EM og VM. men de siste 15-20  årene har vi ikke nådd helt opp. Dette ønsker ND nå å forandre og setter i gang prosjektet  «NORWAY WILL BE BACK 2016-2021»