Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Randy Beverly jr. ny hovedtrener for Gladiators

Amerikanske Randy Beverly jr. (48)  er i gang med trenergjerningen som skal sikre regjerende norgesmester Gladiator en ny tittel.

Beverly jr. overtar jobben etter Bradley Smith, som sist høst meldte sin avgang grunnet familiære årsaker. Beverly jr. er født og oppvokst i New Jersey, USA. Han har over 30 års erfaring med NFL og Division I college football, i tillegg til to mesterskapstitler i FIF Italian Football League Championship. Han har vært hovedtrener for Rams Milan Football Club, Milano siden 2010, og har nå valgt å komme til Kristiansand og gladiatorene.

DSC_1848
Gladiators’ nye trener maner spillerne til maksimal innsats på trening i Sørlandshallen.

Vi fikk en liten prat med Beverly jr. og han hadde følgende å si:

– Jeg var født i en liten by i USA som har mange slående likheter med Kristiansand, kalt Cape May i New Jersey. Byen har fantastiske og travle kystlinjer med industri, kalde vintre, spektakulære somrer og varme og åpne mennesker. Det er et sted hvor minner blir til. Jeg er veldig glad for å være her, muligheten til å oppleve Kristiansand og trene Gladiators i 2015. Som mange andre amerikanere ville sagt: «Det er en stor ære å få være i et så vakkert land».

– Kristiansand Gladiators Amerikansk Fotballklubb er en spesiell organisasjon med mange fantastiske mennesker. Veldig få klubber på et semi-profesjonelt fotballnivå, har den dedikasjonen og identiteten som denne organisasjonen viser, både ledelse og innad i lagene. Det er unikt. Jeg er stolt som kan få ta del i dette og håper på å bidra og bevare klubben og deres program i året som kommer.

– Selv om fotballtreningene så vidt er kommet i gang, og det er ganske tidlig å si noe om hvor vi er som lag, ser det ut til at laget er i en gjenoppbyggingsfase. Vi er hovedsaklig et ungt lag, da veteraner på nøkkelposisjoner har lagt opp etter mesterskapstittelen forrige sesong. Jeg tror likevel på en god og solid fotballutvikling for laget utover mars og tidlig april. Samtidig tror jeg på at potensialet er der for oss, og for en vellykket sesong. Det er en utfordring jeg med glede ser frem til å ta på meg.

DSC_1845
Randy Beverly jr. har troen på en ny god sesong for Gladiators.

Daglig leder i Kristiansand Gladiators, Hege Indresand, sier dette om Beverly jrs ankomst til gladiatorene:

– Hovedtreneren er alltid en viktig del av klubbens ledelse og jeg er veldig glad vi matchet med coach Beverly i år. Jeg liker spesielt kombinasjonen av USA og Europa i hans bakgrunn. Hvis alt går på skinner, ser jeg ikke bortifra og håper han vil bli i Norge lengre enn bare en sesong. Vi i Gladiators ønsker oss mer kontinuitet på trenersiden.

Som nevnt måtte altså vår hovedtrener sist sesong, Bradley Smith, gi seg etter ubeskrivelig minneverdig sesong for Kristiansand Gladiators. Vi ønsker ham lykke til videre – og er takknemlige for at han satte Gladiators på kartet, skapte en kultur som ikke kan brytes og en lidenskap som vi sjelden har følt på. Smith er nok en av de beste amerikanske fotballtrenerne Norges øverste divisjon har sett til nå og Smiths ledelse viste seg allerede frem når Gladiators i første kamp gikk seirende ut 33-0 mot Vålerenga Trolls. Gladiatorene har i tidligere sesonger trengt en kamp som oppvarming, men i år gikk det rette veien allerede fra start. Paraden fortsatte mot Nidaros Domers på bortebane i Trondheim, før regjerende norgemestere fra 2013 Eidsvoll 1814s kom til Kristiansand og viste at det fortsatt var motstand. Det samme gjorde Lura Bulls.

Til tross for to tap, våknet Gladiatorene til live igjen og tok seieren med hjem i revansjekamp mot Lura Bulls, i tillegg til en kamp mot Oslo Vikings og Vålerenga Trolls. Med det var seriespillet over og Kristiansand Gladiators gikk inn i sluttspillet og semifinalene med fem seirer og to tap.

Vel, de fleste har fått med seg resultatet – og for å gjøre historien kort så er det nok en av de beste amerikanske fotballkampene som er i spilt på norsk jord. Til tross for ledelse til halftime, viste tavlen 21-18 med bare 8 sekunder igjen på klokken til Eidsvoll 1814s. En iskald avgjørelse etter timeout fra Head Coach Smith avgjorde kampen og skrev historie med en fantastisk pasning fra Dimitar Sevdin til Marcial Williamson, som endte med touchdown og 24-21 seier.

Det finnes mange ord og følelser som kan beskrive hvordan det var å skrive historie, men det største er øyeblikket og alt arbeidet som ble lagt ned både av spillere av og på banen, og bak kulissene i Gladiators. Vi skal ikke glemme vår karismatiske hovedtrener, Bradley Smith, som gjorde det man lenge trodde var en lang vei å gå – til en kort.

Gladiators er derfor klare, om ikke mer – for nok en sesong og ikke minst for å bevare mesterskapstittelen som norgesmestere i amerikansk fotball.