Bak fra venstre: Harald Hansen, Christian Håvardstad, Lene Olsen, Cengiz Yerlikaya, Daniel Olsen, Bedir Yerlikaya. Foran fra venstre: Salih Yerlikaya, Simen Brunvatn, Brandon Kanyange, Amalie Håvardstad. Foto; Kjartan Gifford.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansand Ju Jitsu Klubb med gode resultater

Kristiansand JJK har levert en sterk sesongstart, og imponerte også i Haugesund Open sist helg. 

Vi begynner imidlertid med lørdag 21.02.15, da var det tid for årets første turnering som ble holdt i Herrljunga i Sverige, JuJutsuFightingLeague 2. Tidligere kalt Gøteborg Open. Utøverne konkurrerte i Fighting og Ne Waza (Brasiliansk JuJutsu). Det var langt å kjøre og budsjettet er ikke stort, så vi overnattet i hallen og ikke helt uthvilt til selve turneringen, men vi gjorde en utrolig bra prestasjon!

Av 19 klubber som deltok, så kom vi på 2. plass.

For å trekke frem tre personer,  kan søskenparet Daniel og Lene Olsen nevnes og Ruslan Asanbekov. Daniel og Lene har trent i mange år og er ivrige på å konkurrere. De holder et høyt sportslig nivå, noe plasseringene deres viser.

Jeg, trener Kjartan R.Gifford, jobber hardt for at vi igjen kan ha et landslag i JuJitsu hvor Daniel og Lene hadde hatt en god mulighet til å hevde seg internasjonalt.

Vi har ikke hatt et landslag siden Margaret Knutson Aase, Anna Knutsen og Anne-Sofie Sundt regjerte  internasjonalt.

Nå er det dessverre så få turneringer nasjonalt at det er mangel på gode utøvere å konkurrere mot. Derfor reiser vi til utlandet to ganger i året for å se hvordan vi ligger an.

Ruslan Asanbekov, 24 år, var den største overraskelsen for oss i denne turneringen.

Han konkurrerte i Ne Waza mot utøvere med både blått og lilla belter og vant samtlige kamper på submission. Han er selv en hvitbelte og har trent Ne Waza i 2 år.

– Hvordan var formen din, vi så jo det at du vant alle kampene på submission?

Ruslan: – Jeg  var trøtt og sliten etter lang tur fra Kristiansand og etter å ha ligget i hallen uten så mye søvn, men formen følte jeg var inne og jeg fikk varmet opp godt.

– Men er det ikke litt arrogant å vinne alle kampene mot svenskene på denne måten?

Ruslan: Jeg er en tenkende fighter og er tålmodig og når mine motstandere gjør en feil, så slår jeg til fort og slipper ikke taket. En må jobbe for hver millimeter i teknikkene og ikke gi de rom til å puste, så blir det en Tap Out og jeg vinner på submission.

– Hva er planen fremover?

Ruslan: – Jeg liker veldig godt Ne Waza og vil konkurrere så mye som mulig. Neste store internasjonale er i Lund i Sverige 16.mai og der vil det være mange, meget gode utøvere. Dessuten arrangerer klubben min NM i Jujitsu og Ne Waza 24. oktober på Idda Arena og jeg satser på å fighte i både Ne Waza og Fighting og går for kongepokalen på hjemmebane.

Les mer om stevnet her.

Lørdag 11/4 var det ny konkurranse, Haugesund Open og der gjorde vi også en meget god jobb.

Lene Olsen imponert igjen med å vinne både Fight og Ne Waza. Lillebror Daniel har brukket kravebenet og deltok som coach.

Ruslan deltok i Ne Waza og vant igjen alle sine kamper på submission!

Les mer om stevnet her.  Ruslan, som også er dommer, dømmer kampen som Salih (ligger øverst) vant, Daniel Olsen som coach i hjørnet.