Kristiansanderne Sveinung Berg Olsen (17, f.v.), Eivind Øygarden Brekke (15), Nils Gunnar Ringøen (15) og Karl Jørgen Mosvold (17) skal kommende fredag og lørdag spille avgjørende kvalifiseringskamper til U19-EM. Foto: Åsmund "Jane" Lyngve Vingen Sunde.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansand-kvartett vil til EM

Vi fire fra Kristiansand utgjør en tredjedel av den norske troppen som nå skal gjøre alt for å kvalifisere oss til U19-EM i volleyball.

Tirsdag denne uka ankom vi Østerrike for å spille EM-kvalifisering for U19-landslag. Der skal vi møte vertsnasjonen og den sterke volleyballnasjonen Finland. Finland har vi møtt før i Nordeuropeisk mesterskap, den gangen ble det tap og vi er sugne på revansj. Østerrike vet vi relativt lite om. Vi har aldri møtt dem før, men vi vet at som volleyballnasjon er de ganske like med oss, så vi forventer en jevn spennende kamp. Finland, med lange tradisjoner og god fysikk, må ansees som store favoritter i gruppen, men vi skal gjøre alt for å hente seieren hjem.

12 lag til EM
Det er kun de åtte gruppevinnerne som er direkte kvalifisert til mesterskapet, men også de to beste toerne i gruppene får spille EM i Ungarn og Slovakia. Dessuten er de to vertslandene automatisk kvalifisert, slik at 12 lag skal spille EM i april.

Målet vårt er å være blant dem, og spiller vi bra, så er dette absolutt innenfor rekkevidde. Vi har vært på ToppVolley Norge på Sand i Ryfylke og trent siden 3. januar for turneringen. Vi har hatt mange gode økter og brukt tiden på å samkjøre laget for å være best mulig rustet.

Vi er hele fire gutter fra Kristiansand som er tatt med i en tropp på 12, og Kristiansand er dermed den best representerte byen på laget. Selv om Nils og Eivind nå spiller for Dristug, stammer alle fire fra Kristiansand Sandvolleyballklubb, klubben med Norges beste junioravdeling (vant fem av seks gull i forrige junior-NM).

Gode kompiser
Det at alle vi som har vært kompiser i samme klubb helt siden vi var små nå reiser rundt og spiller med flagget på brystet er veldig stort. Vi har det alltid gøy på tur sammen, og det faktum at vi har kjent hverandre så lenge gjør et positivt utslag på banen.

Forrige tur til England var det kun Sveinung og Karl Jørgen som fikk representere landet, men i år er også de store talentene Nils og Eivind med. Begge de to sistnevnte er født i 2001 og har dermed fortsatt to år igjen i klassen. Vi gleder oss til spennende kamper og nye opplevelser.

Kval-kampene i Østerrike spilles slik:
13. Januar kl. 17.30: Østerrike vs Norge
14. januar kl. 17.30: Norge vs Finland
15. januar kl. 15.30: Østerrike vs Finland

Kampene kan følges på live score her

Her er Norges tropp i disse kampene:
Jakob Solgaard Thelle, Tønsberg Volley
Sverre Grønli Myredal, TIF Viking
Eivind Hettervik, Austrått IL
Bjørn Andreas Paulsen Sletvold, Tønsberg Volley
Stian Endresplass, Molde VBK
Karl Jørgen Mosvold, Kristiansand Sandvolleyballklubb
Nils Gunnar Ringøen, Dristug IL
Eivind Øygarden Brekke, Dristug IL
Åsmund Vingen Sunde, Molde VBK
Oskar Gravdahl Pedersen, Tønsberg Volley
Sveinung Berg Olsen, Kristiansand Sandvolleyballklubb
Simon Ekornes Hopland, KFUM Volda

PS! Håkon Mydland fra Kristiansand Sandvolleyballklubb er reserve til troppen sammen med Andreas Von Brandis fra Tønsberg Volley.