Morgendagens helter som vant NM-sølv i futsal i fjor. Laget er blant favorittene i årets NM, som spilles i Kristiansand 17.-19. november. Bak fra venstre: Sander Hansen Sjøkvist, Lars Kvarekvål (ikke med på laget), Fredrik Kristensen Dahl, Mathias Myhre Madsen, Daniel Goa Utgård, Sebastian Hornnes Heggland. Foran fra venstre: Jesper Daland, Kristoffer Sindholt Syvertsen. Foto: IFS/futsal.no.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansand-lag vil vinne NM på hjemmebane

Morgendagens Helter vil revansjere fjorårets finaletap i futsal-NM.

Morgendagens Helter fra IFS Kristiansand Indoor tok fjorårets NM med storm. Spekket med virtuose kvaliteter og lekende artisteri, kjempet Daniel Goa Utgårds gutter seg helt til finalen hvor de måtte skuffet se seg slått av BSK Futsal.

Lagleder for BSK Futsal, Jonas El Moutaouakil, uttalte følgende til futsal.no i etterkant: «Vår finalemotstander Morgendagens Helter imponerte oss voldsomt, spesielt med tanke på lagets unge alder. Et lag med masse individuelle ferdigheter, men med noen svakheter i forsvarsspillet. Dette kommer med rutine, og Morgendagens helter blir nok et lag å regne med i årene som kommer!»

Nedenunder følger intervju med Daniel Goa Utgård.

Hei Daniel, hvordan er stallen til Morgendagens Helter i forkant av sesongen og NM?

-Morgendagens Helter er en god sammensatt gjeng av gode unge fotballspillere som lever opp til lagnavnet. Fjorårets utgave av Morgendagens Helter er ganske likt, men vi har noen utskiftninger. Vår 7’er-stjerne og landslagsspiller Kristoffer Sindholt Syvertsen har fulgt drømmen og tatt turen ned til Spania for å leve livet og spille fotball. Samtidig som en stor tekniker har dratt ut, har vi fått tilskudd av en annen stor tekniker med navn Tobias Christensen. Han er blitt en fast bidragsyter til Start sitt A-lag, så vi håper han kan sende dem rett opp til eliteserien slik at han slipper å spille kvalik, noe som kan gå utover Futsal-NM.

Ellers er det generelt gode fotrappe fotball/futsalspillere som liker å spille den kjente tiki taka-stilen. Pasningsspillere, kombinasjonspillere og driblere er stikkord som beskriver spillerne våre godt.

I forrige NM møtte dere ulike lag fra ulike byer, hvilken IFS-avdeling virker sterkest?

-Her har vi generelt ikke så god oversikt pga vår unge futsalkarriere. Men to Kristiansand-lag på pallen i NM i fjor sier jo litt, selv om jeg personlig har følelse av at Oslo er bra og kanskje underpresterte litt i fjor. Generelt er det mange gode lag som vi møtte fra alle deler av Norge, men jeg vil sette Kristiansand-lagene som store favoritter!

Hva er strategien deres når dere entrer parketten?

-Strategien vår var ikke å ha en strategi, litt flåsete sagt. Bortsett fra noen få defensive prinsipper, går det meste på intuisjon. Tiki, mann-mann, innsats og glede er viktige stikkord. Vi dro inn til Futsal -NM i Oslo i fjor og hadde et hovedmål om å ha det gøy, spille med glede og gjøre vårt beste. Denne oppskriften viste seg å funke perfekt for våre type spillere. Vi spilte på det som vi var gode på, noe som var utrolig gøy og effektivt.

Hva synes du om at Kristiansand blir vertsby i årets IFS Futsal-NM? 

-At Kristiansand blir vertsby, er for oss veldig gøy og bra for futsalen på Sørlandet. Her i Kristiansand finnes det mange gode futsal-lag. Som sagt, hadde vi to futsal-lag på pallen i fjor. Pluss at Volvo240 med og spilte Champions League.