Emil Ruenes Jacobsen og Phillip Fosseng Sandve fra Kristianssand Stupeklubb (i midten) vant blant annet gull i synkron-stup i Aquarama sist helg. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansand-stupere herjet i Landsfinalen

Åtte gull, fem sølv, to bronse og to bestemannspokaler var fangsten til Kristiansand Stupeklubb i uoffisielt NM i Aquarama.

Landsfinalen samler de beste stuperne fra hele landet, og kan sammenlignes med NM for de yngste aldersgruppene.

Emil Ruenes Jacobsen
Emil Ruenes Jacobsen

Beste utøver fra Kristiansand Stupeklubb var Emil Ruenes Jacobsen (15). I sin årsklasse var han suveren med fire av fire mulige gull. Dette kvalifiserte også til bestemannspokal i hans klasse. Emil stupte også så bra at han klarte landslagets krav til junior-EM. I første omgang er han tatt ut til å representere Norge i nordisk mesterskap som går av stabelen i Helsinki allerede neste helg.

Phillip Fosseng Sandve (15) har utviklet seg helt enormt som stuper det siste året. Tidligere i høst tok han sølv og bronse i NM jr, og under Landsfinalen tok han en ny sølvmedalje i tårn. Sammen med Emil hanket han også inn to gull i synkron.

Torleiv Rike
Torleiv Rike

Et av Kristiansand stupeklubbs aller største talenter, 11-åringen Torleiv Rike, deltok i Landsfinalen for første gang. Foruten to av to mulige gull, henholdsvis svikt og tårn, sikret også han seg bestemannspokalen i sin klasse.

I tillegg stupte Torleiv synkron tårn i par med Mikkel Bentzrud Rasch (15). Guttene endte på sølvplass etter en uvanlig spennende konkurranse.

Mikkel tok også en individuell bronse på 3 m svikt og gjentok med det resultatet fra junior-NM.

Blant jentene er det også talenter på gang. Både Eva Aamland (11) og Julie Ruenes Jacobsen (11) har i hele år hevdet seg godt i kretsstevner. Under Landsfinalen bekreftet begge jentene at det jobbes godt i klubben også på jentesiden. Eva fikk sølv i både tårn og svikt, mens Julie lå tett opp til og endte med en fjerdeplass i svikt  og bronse i tårn.

Eva Aamland til venstre, Julie Ruenes jacobsen til høyre
Eva Aamland til venstre, Julie Ruenes jacobsen til høyre

Totalt ble Kristiansand stupeklubb nest beste klubb i Landsfinalen.

Resultater:

Emil Ruenes Jacobsen. Klasse D Gutter:

1 gull Tårn

1 gull Svikt

1 gull syncro tårn

1 gull syncro svikt

Bestemannspokal

 

Torleiv Rike. Klasse D Gutter:

1 gull svikt

1 gull tårn

1 sølv syncro tårn

Bestemannspokal

 

Phillip Fosseng Sandve. Klasse D Gutter:

1 gull syncro svikt

1 gull syncro tårn

1 sølv tårn

 

Mikkel Bentzrud Rasch. Klasse D Gutter:

1 sølv syncro tårn

1 bronse svikt

 

Eva Aamland. Klasse D Jenter:

1 sølv tårn

1 sølv svikt

 

Julie Ruenes Jacobsen. Klasse D Jenter:

1 bronse tårn