Andy Johnson har nettopp slått homerun mot Stavanger. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansand Suns videre i NM

Kristiansand Suns baseballklubb spilte to kamper i helgen. Det endte med avansement til neste runde i NM.

På en varm sommerdag 6. juni spilte Suns to kamper i andre runde i NM. Kampene ble spilte på baseballbanen på Dønnestad i Tveit. Motstanderne var Stavanger Baseballklubb og Oslo Pretenders. Den første kampen ble spilt kl 10 og var mot Stavanger. Der ble det en 11-2 seier, der faktisk Stavanger gikk opp i ledelsen først. Men Suns svarte bra i tredje inning (omgang) og fikk da hele fire poeng. Så begynte poengene og rulle inn og det toppet seg med en homerun av Andy Johnson.

Til slutt endte altså stillingen 11-2 i favør Kristiansand. Både offensivt og defensivt fungerte laget bra selv om klubben manglet tre spillere som var opptatt med landslagsturnering for Norge. Henrik Hanselmann pitchet hele kampen for Suns.

Kl 13 spilte Stavanger mot Oslo Pretenders. Gruppe B i NM bestod av Kristiansand, Stavanger og Oslo Pretenders. De to beste lagene gikk videre til semifinalen. I denne kampen ble Pretenders for sterke, og Stavanger gikk da på sitt andre tap for dagen og var dermed ute av NM.

pretenders-mot-stavanger
Kelly Kuhlmeyer får treff på ballen for Oslo Pretenders. Foto: Privat.

Suns hadde mulighet til å få førsteplass i gruppen ved å slå Pretenders. Kampen fikk dessverre en veldig dårlig start for Kristiansand da Pretenders fikk hele syv poeng i første inning. Etter det var det tøft for Suns å komme med igjen i kampen. Eyner Reyes på Kristiansand klarte å løpe inn et poeng i den fjerde inningen, men det ble med det ene poenget. Til slutt endte kampen med hele 15-1 til Pretenders.

Oslolaget vant gruppen sin komfortabelt og har fordelen av å spille mot nummer to i gruppa a. Suns slapp til to NM-debutanter mot slutten av kampen, Gunnar A. Henriksen (15 år) og Kasper McWilliam (13 år). Stig Reiersen pitchet fire innings i kampen og ble avløst av Svein Madsen, superveteranen på 59 år. Det er altså stor spredning i alderen på spillerne.

Kristiansand vil da møte Alna Baseballklubb i andre runde i NM, som spilles 8. august i Oslo.