Kristiansanderen Fredrik Tangerud utfører her er spektakulær kickflip over en 18 trinns trapp i Oslo. Foto: Alex Holm.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansand-skater håper på landslagsplass

Fredrik Tangerud (19) nevnes blant kandidatene til et norsk landslag i skateboarding.

Tenåringen fra Vågsbygd har imponert kraftig i den norske skateboardbransjen den siste tiden, både på egen Instagram-profil og i flere nasjonale skatekonkurranser. Han fikk bl.a. 3. plass i Larvik Open og 2. plass i Grenland Games i Skien. Etter en overtråkk som har holdt ham litt tilbake denne våren, er Tangerud tilbake for fullt og konkurrerer i disse dager i den prestisjetunge skateboardfilm-konkurransen Oslo Games.

De siste dagene har bildet over av en ”kickflip” ut en 18-trinns trapp skapt mye oppmerksomhet på sosiale medier. Dette er en av mange vanskelige utfordringene utøverne i konkurransen får poeng for å gjøre.

Se en tidligere Tangerud-video her:

– Nå var det ganske tøft å gjøre det tricket ut 18-trinneren på Vika Kino i Oslo, men det var verdt det, ass.  Jeg gikk skikkelig på trynet første forsøk, men klarte å kjøre videre, sier Tangerud.

Et norsk landslag i skateboarding skal være på trappene, og du er nevnt blant landslagskandidatene. Hva tenker du om det? 

– Det er spennende med skateboard i Tokyo-OL i 2020, men per nå vet jeg ikke hvordan det blir med landslagsplass, og jeg fokuserer bare på å gjøre best mulige prestasjoner fram til da nå i Oslo Games.

Tangerud utfører en noseblundside. Foto: Vi Duc Truong

Så langt har altså Tangerud ingen sikker plass på landslaget, men etter hva vi erfarer skal uttaket skje i god tid før OL-oppkjøringen. Han må kjempe om plass mot bl.a. Karsten Kleppan, Hermann Stene og Gard Hvaara. Sistnevnte er også lagkamerat på Team Holm under Oslo Games 2017.

En annen tidligere Tangerud-video:

– Å skate Oslo Games er stort, ettersom det kun er de beste skaterne i landet som blir valgt ut til å bli med. Man må «gøtse» noen ganger og ta noen sjanser for å heve seg i denne sporten, påpeker Tangerud.

Den 19 år gamle skateren har vært igjennom mange konkurranser, men ingen som denne. Vi regner med å se mer fra Tangerud framover og ønsker ham lykke til med resten av Oslo Games og en mulig OL-oppkjøring.

Tangerud filmes av Alex Holm. Foto: Vi Duc Truong