Nina Marie Gyberg fra Kristiansand Danseklubb med hedersbeviset for førsteplassen i Dancer of the Year. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansander ble Dancer of the year

Nina Marie Gyberg gikk helt til topps i champklassen 16-18 år i landets største konkurranse for freestyle-dansere.

Sist helg reiste seks freestyle-dansere fra Kristiansand Danseklubb til Dal i Eidsvoll kommune for å delta i denne årvisse konkurransen. Et mål for mange dansere denne sesongen. De representerte i alle nivåer fra rekrutt, litt øvet, mester, champ og elite.

dans11
Nelly Gvallia (t.v.) med 5. plass freestyle champ over 18 år. Nina Marie Gyberg til høyre.

Det var et stort høydepunkt for Nina Marie Gyberg å bli nummer en i konkurransen og «Dancer of the Year 2016» i freestyle, champ 16-18 år.

Hun bare strålte av danseglede og klarte trøkket helt til topps. Nina Marie innrømmer at det ikke helt har gått opp for henne at det gikk så bra. Nå er motivasjonen på topp og hun gleder seg til veien videre.

dans9
Linnea Mushom (f.v.), Marie Kaysi Keim og Ane Gullsmedmoen.

I rekrutt stilte Marie Kaysi Keim for første gang i både freestyle og slowdance. Hun danset seg helt til kvartfinale og  gjorde en flott prestasjon. Det var en opplevelse i seg selv bare det å ta innover seg stemningen, trøkket, og all glitter og glam på en slik stor konkurranse. Det ga mersmak og Marie sier at vil hun stille på alle konkurranser framover. Hun synes dette var kjempegøy.

Vår andre unge lovende danser Linnea Mushom imponerte stort med 2. plass i slowdance i åpen klasse. Hun stilte også i freestyle. Denne jenta har trent iherdig i hele høst og det ga et flott resultat. Hun strålte i ny drakt og fikk en stor flott pokal. Vi kommer garantert til å se mer til disse jentene på dansegulvet framover.

dans8
Linnea Mushom 2. plass slowdance åpen klasse.

Camilla Fredriksen og Ane Gullsmedmoen kom begge til finalen i freestyle mester 16-18 års klassen. Det ble en flott 5. og 6.plass.

Nelly Gvallia jublet for en flott 5. plass i freestyle champ over 18 år. Hun slapp å danse «second try»  og gikk direkte til finalen. Denne jenta håper vi snart blir elitedanser.

dans7
Ane Guldsmedmoen og Camilla Fredriksen.

Dette var siste konkurransen for i år, men jentene gleder seg allerede til sesongstart etter jul og første konkurranse i februar. Trener Nina Marie Gyberg sier at fokuset nå blir gode treninger framover, men også en god juleferie for danserne. KDK har oppstart på flere ulike kurs og partier etter jul med ledige plasser. Freestyle og slowdance gir masse god og variert trening til fengende musikk for både for gutter og jenter. Det er også muligheter for Hip Hop og sportsdans.

Les også: 

Tar sats mot dansetoppen