Sonja Drangsholt i aksjon for sin amerikanske klubb Chicago Force. Foto: Preston Tewell
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansander på USAs landslag

Sonja Drangsholt (20), som også har amerikansk statsborgerskap, er tatt ut til å representere USA i sommerens VM i amerikansk fotball for kvinnelandslag.

Kristiansand Gladiators’ Sonja Drangsholt deltok på en USA Football-utvelgelse treningsleir i Florida i slutten av januar. Sonja er en av sju linebackere i forsvarslaget til Team USA Nesten 30 spillere forsøkte å bli blant de sju. Troppen består av til sammen 45 spillere og USA forsvarer gull i de to forrige VM (2010, 2013) mot Canada, Finland, England, Mexico og Australia.

sonja 2
Foto: Preston Tewell

Drangsholt startet hos Gladiators da hun var 11 år, og har spilt guard, runningback, quarterback, og linebacker for Kristiansand Gladiators U13, U16 og U19 lag, sammen med guttene. I 2015 ble hun rekruttert til å spille på et av USA sine beste damelag, Chicago Force, som defensive line.

Sonja spiller fortsatt på Force og for Gladiators Damer hjemme i Norge. Dameligaen i Norge startet i 2015 og er en relativt ny gren. Gladiator gratulerer Sonja med Team USA plassen og vi ønsker henne masse lykke til i den kommende sesongen for Chicago Force og i forberedelsene til VM.