Amalie Aune (13) fra Kristiansand og makkeren Gustav Skovbon (14) fra Danmark har som mål å bli verdensmestre i sportsdans. Sist helg imponerte de i Copenhagen Open. Foto: Ingelis Oerum
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansandsjente nær pallplass i København

Kristiansanderen Amalie Aune og makkeren Gustav Skovbon danset seg til tre finaler i Copenhagen Open - i konkurranse med over ti nasjoner.

1-DSC_0164-001
Foto: Ingelis Oerum

Amalie Aune (13) fra Kristiansand danset seg til finalene i årets Copenhagen Open sammen med sin danske dansepartner Gustav Imanuel Skovbon (14). De representerte Danmark i Junior 2 VM i Moldova i oktober i fjor, etter kun å ha danset sammen i ni måneder. Her fikk de en 41. plass av totalt 66 par. Målet for i år er å kvalifisere seg til å delta i alle tre VM: standard, latin og 10-dans. De har danset sammen i ett år nå, og i august i fjor flyttet Amalie til Århus for å starte på ESAA Elitesports Ungdomsskole sammen med Gustav. Dette for å kunne satse på sporten og følge drømmen sin, om en dag å bli verdensmester i sportsdans.

Flyttet til Danmark som 13-åring

Amalie bor hjemme hos Gustav og er en del av familien. Hverdagen består av skole og trening, konkurranser og treningscamper. Paret blir trent av tidligere verdensmestere i standard og latin: Mathias Kehlet/Valeria Kehlet og Emanuel Valeri/Tania Kehlet. I latin er det Peter Stokkebroe/Kristina Stokkebroe som er deres trenere.

16880929_10212141369399396_2077459126_o
Foto: Ingelis Oerum

Gustav og Amalie representerer Danmark, og det er et høyere nivå i Danmark enn i Norge. Danskene har i de siste 20-30 årene produsert mange verdensmestere. Senest i november 2016 ble Emanuel Valeri/Tania Kehlet verdensmestere i standard for profesjonelle.

I fjor deltok Gustav og Amalie i Copenhagen Open etter kun å ha trent sammen i 12 dager, og fikk best plassering (10.-11. plass) blant de danske og norske parene i Junior 2 standard. Forventningene til årets konkurranse var derfor å komme seg til finalen og bli blant de seks beste.

Siste år som junior 2

I år er Gustav og Amalie siste års junior 2, fra nyttår skal de opp i en ny aldersklasse siden Gustav er født i 2002 og man følger den eldste i paret. Det er i år de må få gode resultater, og det er viktig for dem å delta på utenlandske konkurranser for å få vist seg fram. For neste år blir det enda tøffere konkurranse i ungdomsklassen, både nasjonalt og internasjonalt.

IMG_3768
Foto: Privat

Torsdag danset de Junior 2 standard og ble nr. 6. I finalen var det tre russiske par, et par fra Litauen og to par fra Danmark. Fredag var det 10-dans (sammenlagt av standard og latindanser), og her ble de plassert som nr. 6 i standard og nr. 2 i latin og fikk sammenlagt en 4. plass. Totalt var det med 24 par fra over ti nasjoner.

Lørdagen var det duket for Junior 2 latin, og her var det med 20 par i de innledende rundene. Til finalen var det med to danske par, et par fra Israel, et par fra Island, et par fra Litauen og et par fra Russland. Gustav og Amalie danset seg til en 4. plass, litt skuffet var de – da de danset sitt aller beste og håpet var å få en plass på pallen.

Se video fra latinfinalen for juniorer her:

Alt i alt er de godt fornøyde med årets Copenhagen Open, nå er det tilbake til treningsstudio og forberede seg til rankingkonkurranse i latin som er allerede til helgen. Og målet her er å slå det andre danske paret, og vinne latinkonkurransen.

Junior 2 Latin - 4. plass
Junior 2 Latin – her ble det 4. plass på Gustav og Amalie. Foto: Privat

Historisk Kristiansand-bragd

Amalie er den første fra Kristiansand, og en danser opprinnelig fra Kristiansand Danseklubb. som har oppnådd så gode resultater i Copenhagen Open. Tre konkurranser og tre finaler, og alt i alt godt gjennomført og gode prestasjoner. De danset sitt aller beste, og det som de har trent så hardt for i lang tid.

Gustav og Amalie sammen med latin-trener Kristina Stokkebroe i forbindelse med VM i Moldova 15. oktober 2016. Foto: Privat.
Gustav og Amalie sammen med latin-trener Kristina Stokkebroe i forbindelse med VM i Moldova 15. oktober 2016. Foto: Privat.

Årets Copenhagen Open 2017 er det 39. året det har vært gjennomført, og det er sportsdanserforening KAF som står for gjennomføringen av arrangementet på Tivoli Hotel Copenhagen.