Sprudlende unge Lauvåsen IF-utøvere. Foto: Irene Buxrud Lyche.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vil bli Kristiansands mest sporty bydel

Lauvåsen IF er en ganske fersk idrettsforening, men allerede nå tilbyr vi en bredde av aktiviteter som ikke har vært tidligere på østsiden av Kristiansand.

Idrettene Lauvåsen tilbyr er volleyball for barn 1-3 trinn, basketball for barn/ungdom 10-13 år, taekwondo (to partier: 6-12 år og 13-99 år) og ballgruppe for alle under seks år. Ønsker du som voksen å spille innefotball eller liknende, kan du bli med hver torsdag kl.20-21 på Solkollen gymsal. Sporty Lauvåsen tilbyr samtidig gratis utendørs sirkeltrening til alle som vil.

Volleyball og ballgruppe

Dette er veletablerte aktiviteter og er fordelt på tre partier. Volleyball for barn i 1.trinn, volleyball for barn i 2-3 trinn og ballgruppen. Volleyball er en idrett som ikke mange i Agder tilbyr, men er på vei opp. Lurer du på å starte en volleyballgruppe? Så flott. Det finnes mange tilskudd som en kan søke på. Den Lauvåsen IF har benyttet seg av er blant annet ”Dugnad med mening” via Volleybllforbundet. Denne har vært veldig sentral i oppstart av volleyball i klubben vår. Blant annet utstyr og støtte til aktiviteter. Blant disse er en minitrener kurs for alle som er interessert.

Søndag 16.oktober inviteres alle som vil, til minitrener kurs i Håneshallen. Kurset går over seks timer og er helt gratis. Vi får besøk av Nils Bjørnar Østfaas fra Gjesdal IL som vil være kursleder i anledningen. Finn mer om kurset og påmeldingen her.

Lauvåsen IF volleyball
Lauvåsen IF volleyball

Taekwondo

Det absolutt mest spennende som har skjedd i klubben er opprettelse av Lauvåsen IF Taekwondo. Vi har i den forbindelse laget en egen logo for denne aktiviteten. Det er et samarbeid med Bigfoot Fighting som består av blant annet tidligere OL-utøver Ken Holter. I de to første treningene møtte det opp hele 30 barn og interessen er kjempestor. Ikke så rart da det ikke finnes en eneste kampsport-klubb på østsiden av byen. Ta en titt her for mer info og påmelding.

Lauvåsen IF Taekwondo
Lauvåsen IF Taekwondo

Basketball

Etter noen prøvetreninger i vår ble også basketball en egen aktivitet. Her vil vi også lage egen logo og endre litt på navn. Hver tirsdag fra kl.18.00-19.00 møtes ca.10-12 barn på Hånes skole der vi lærer basis kunnskap innen basketball. Vi er så heldige at vi kan kanskje stille opp med både et guttelag og et jentelag. Basketball er også er idrett ikke mange tilbyr, men er på vei opp. Sjekk nettsiden vår for mer info og påmelding.

Flere andre aktiviteter

Samtidig som Lauvåsen IF vokser har utbyggere på området satset voldsomt på utendørs aktivitet. Nå nylig åpnet de Kristiansands aller første Tuftepark og til neste år bygges det en 5 km lang hinder-/løpe løype. Dette er en fantastisk oppgradering for de som bor i området og for alle som bor på denne siden av Kristiansand.

Hver tirsdag har Sporty Lauvåsen også arrangert gratis utendørs trening og det har vært stor suksess. Det har møtt opp ca.20 deltakere på hver eneste trening, uansett vær. De aller fleste gangene ble det brukt en erfaren instruktør. Det settes opp høyttalere med musikk, deles ut ”early bird”-premier og det er generelt veldig god stemning blant alle.  Har du lyst å bli med? Følg Sporty Lauvåsen på Facebook og sjekk ut når neste trening er.

Sporty Lauvåsen
Sporty Lauvåsen