Oddbjørn Åteigen (t.h.) fra Kristiansand Golfklubb og Oddleif Olsen fra Bjaavann Golfklubb.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansandsduo med Norge mot England

Vi, Oddbjørn Åteigen fra Kristiansand Golfklubb og Oddleif Olsen fra Bjaavann Golfklubb, representerte nylig Norge i seniorgolf da Norge møtte England til golflandskamp i match.

Vi hadde begge kvalifisert oss gjennom bra spill i løpet av 2015 i turneringer i regi av Norsk Seniorgolf. Landskampen ble spilt 14. og 15. september på banen til Royal Aschdown Forest Golfclub i West-Sussex, med 16 spillere på hvert lag.

Mandag 14. ble det spilt fourball bestball, hvor det var 8 matcher med 2 spillere på hvert lag. Det var et forrykende vær med regnbyger og mye vind, uten at det la noen demper på humøret. Det var 1 poeng for å vinne flest hull på første 9, ett poeng for å vinne flest hull på siste 9, og ett poeng for sammenlagt på 18 hull. Etter fourballen ledet England med 16 mot 8 poeng.

http://www.uksga.co.uk/matchdetail/85/

Tradisjonen tro ble det avholdt bankett på kvelden etter fourballen, hvor det ble utvekslet golfhistorier og andre skrøner og inntatt god mat og drikke.

Tirsdag 15. var det tid for 16 single matcher. Ettersom været viste seg fra en stadig bedre side utover dagen så ble det en svært hyggelig – og etterhvert spennende – opplevelse. Det endte til slutt opp med seier i single for Norge med 26 poeng mot Englands 22. Sammenlagt ble det imidlertid ikke nok margin til å ta igjen Englands ledelse fra første dag.

http://www.uksga.co.uk/matchdetail/88/

Fra hjemmesiden til United Kingdom Senior Golf Association sakser vi følgende:

UKSGA v Norway on 14th and 15th September.

Despite the wet and windy weather, we had an excellent two days of golf on two great courses at Royal Ashdown Forest.

Matches were played on a points basis with 1 point for the front nine, one point for the back and one for overall.

The first day, four ball better ball, went to UKSGA with 16 points to 8 while Norway took the second day of singles by 26 to 22.

The final result was a win by UKSGA with the narrow margin of 38 to 34, enablng them to retain The Viking Trophy.

Players all seemed to enjoy their matches which were played in a great spirit with much humour.

We all look forward to the return match next year in Norway.

 

Andre kilder:

http://www.bjaavanngk.no/nyheter/turneringsutvalg/167/norge-gikk-pa-en-smell-mot-england-i-seniorlandskampen

http://seniorgolf.no/