Tomine Byremo (f.v.), Juni Josephsen, Sebastian Hübert og Viktor Leek, fotografert før avreisen til EM i teamgym. Foto: Henrik Moum.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KTF-turnerne imponerte i EM

Teamgym-EM i Slovenia ble ikke det beste for Norge, men representantene fra Kristiansands Turnforening utmerket seg likevel.

Et forrykende show, 1500 tilskuere, direktesendt TV og hopp i særklasse beskriver EM teamgym – som nylig ble arrangert i Maribor, Slovenia.

Se video her:

Ingen av turnerne fra KTF har vært med på noe så stort før, det er et nytt steg for klubben og gymnastene.

Juni Jopsepshen(18)
Juni Josephsen. Foto: Henrik Moum

Juni Josephsen (18):

Dette var Juni sitt første internasjonale mesterskap, hun var med og tok 5. plassen sammen med Mix Senior. Hun hadde også mange nye hopp hun aldri har gjort i konkurranse før, og leverte fint under finalen på lørdag. EM-stemningen har parkert seg godt i hjernen og vi ser nok Juni igjen til EM 2018. Flott utført konkurranse!

Sebastian Hübert(18), foto: Henrik Moum
Sebastian Hübert. Foto: Henrik Moum

Sebastian Hübert (18):

Dette var faktisk Sebastian sitt andre EM, han var også med i 2014. Denne gangen hadde han en sentral rolle i laget og var inne med fire av seks mulige serier. Det endte med en bronsemedalje i senior herreklassen.

Hovedtrener Henrik Moum(26) og utøver Viktor Leek(15) gjør klar frittstående tirsdag før kvalifikasjonen
Hovedtrener Henrik Moum (26) og utøver Viktor Leek gjør klar frittstående tirsdag før kvalifikasjonen. Foto: Privat

Viktor Leek (15):

Dette var første gang Viktor har vært med i EM, han er også det vi kaller en ung junior og har enda et EM til i denne klassen. Viktor sto på alle hoppene som inkluderer dobbel strake til triple saltoer. Han ble også kåret til lagets beste gymnast og det er ingen tvil om at vi ser ham igjen i EM 2018.

Tomine Byremo
Tomine Byremo, nummer to fra venstre foran. Foto: Privat

Tomine Byremo (14):

KTFs yngste gymnast og juniordamelagets kaptein hadde ett flott EM. Alle hopp landet på beina og hun endte på en 6. plass sammen med de ni andre jentene. Vi kommer også til å se Tomine klar til junior-EM enda en gang i 2018.

Om EM 2018:

Til nå har det vært et klubbsamarbeid ved navn Team Norge. Fra 2017 starter NGTF et offisielt landslag for troppsgymnastikk og det blir meget spennende for troppsturnerne fremover.