Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KTK bygger nytt anlegg – møt formennene

Formennene KTKNytt anlegg under oppføringKristiansand Tennisklubb bygger nytt anlegg og satser på et stort løft for tennissporten på Sørlandet. I intervjuet møter vi formennene som begge har spilt en sentral rolle i dette arbeidet.

Kristiansand Tennisklubb er i ferd med å sluttføre byggingen av det nye tennisanlegget på Lund. Nå vil vi gjerne få høre med klubbens formenn om utviklingen og hvilke tanker de gjør seg om veien videre, og ikke minst hvilke ambisjoner de har på egne vegne. Møt formann Øistein A. Wirak (37) og nestformann Harald Haugedal (37).

Hvem er du og hvilken rolle har du i klubben?

Øistein: Jeg er en gift trebarnsfar. Mangeårig aktivt medlem, hatt ulike styreverv opp gjennom årene, og har vært formann siden våren 2011.

Harald: Familiemann med to barn, siviløkonom. Min rolle er nestformann, økonomiansvarlig samt iniativtaker til nye anlegg tilbake til høsten 2009.

Hvordan begynte du å spille tennis?

Øistein: Jeg begynte å spille på garasjeanlegget på Søm med naboer. Skarp konkurranse. Dengang var forbildene tennislegender som Ivan Lendl og Boris Becker. Begynte å spille i KTK omkring 1990.

Harald: Jeg begynte og spille som 16-åring da vi fikk en bane i nærheten av hvor jeg bodde (Møvig).

Hvorfor spiller dere tennis?

Det er moro. God trening av det meste, og så er det fullt mulig å utvikle spillet selv i voksen alder. Det er sosialt, og når man først har begynt er det vanskelig å slutte.  Dessuten er det en fin form for lystbetont trening.

Hvor står klubben i dag?

Per i dag har vi ca 110 medlemmer, men omkring 150 registrerte i våre systemer, hvorav da mange kun er gjester (dvs. ikke betalt kontigent). Videre har vi omkring 90 barn under 18 år på kurs og ca 30 voksne kursdeltakere.

Når det gjelder anlegget så er vi ferdige med trinn to av tre innenfor de kost- og tidsrammer vi har hatt. De tre innendørsbanene fungerer godt og er mye brukt. De tre utebanene håper vi å ha klar til bruk når utesesongen starter 01 mai. De er av typen kunstgrus som er svært vedlikeholdsvennlig, drenerer godt, og derfor også svært praktiske. Siste trinn med klubbhus ferdigstilles til 01.06.14. Da har vi et moderne totalanlegg for tennis hvor utviklingsmulighetene for både klubb og spillere skal være av de beste og drifts- og vedlikeholdsutgiftene lave.

Tangen videregående skole bygger klubbhus og kontorlokaler, mens en lokal entreprenør bygger nytt garderobeanlegg. Dette ferdigstilles innen sommeren 2014.

Hvordan står det egentlig til med økonomien?

Nattesøvnen er god…men det har selvfølgelig vært noen runder ettersom vi gikk inn med en egenkapital på NOK 400 000 på et totalprosjekt til ca NOK 13 000 000. Vi kommer til å ende opp med langsiktig gjeld på ca NOK 3 000 000. Det er absolutt håndterbart, men vi er fremdeles avhengig av en viss økning i medlemsmasse og aktivitet. Markedsutvalget har i disse dager intensivert sponsorarbeidet (se hjemmesiden). Vi har satt ned en egen gruppe som jobber med å få på plass sponsorer.

Vi håper at enda flere folk vil få opp øynene for denne flotte sporten når helårsanlegget ferdigstilles ila kommende år. Økt medlemsmasse vil på sikt styrke vår økonomi, og fremtidige overskudd vil ene og alene gå med til å styrke klubben.

Hvilke visjoner har dere på vegne av tennisklubben?

Anlegget vil fremstå i norgestoppen i juni 2014, med unntak av underlaget i haller. Dette bør i løpet av en femårs periode bli til toppmoderne hardcourtbaner, slik at vi har grus ute og hardcourt inne. Dette sikrer den sportslige utviklingen da man kan trene på de to dekkene som 95% av alle turneringer spilles på. Flombelysning på utebanene er også noe vi ønsker å få til. Dette vil både øke spilletiden ute samt gi et skikkelig visuelt løft for KTK.  Økonomien i KTK avgjør hvor raskt disse oppgraderingene vil kunne komme på plass.

Vi ønsker å bli en breddeklubb for hele Stor-Kristiansands befolkning. På sikt har vi et mål om å bli regionsenter for tennisen i Sør-Norge. Det sportslige nivået skal opp gjennom å styrke junioravdelingen, og KTK bør ha som mål å ha 100 juniorer i trening til enhver tid. Man bør deretter matche dem med andre i region sør. Når barna blir litt eldre bør de spille mer nasjonale turneringer, og vi ønsker å få til en ordning slik at vi kan støtte juniorspillerne økonomisk i fht reiser/turneringer.

Vi ønsker å etablere et godt samarbeid med Arendal TK og Norges ledende tennisklubb, Stavanger TK, som per i dag har norgesmestere i flere aldersbestemte klasser. Vi vil gjerne arrangere turneringer, både lokale, regionale og nasjonale. Samtidig må vi få i gang Divisjonstennisen i større grad. KTK er per i dag i tredje divisjon.

Samarbeid med tennisklubb i Danmark og klubbreiser med fokus på sosiale bånd i KTK er også noe vi håper å få til i fremtiden.

Hvilke mål har du på vegne av egen tenniskarriere?

Øistein: Opprettholde nivået samt utvikle eget spill slik at jeg kan hevde meg i fremtidige veteranklasser!

Harald: Opprettholde nivået, samt lære meg volley/slice til seniordoublene som venter når man blir eldre.

Favorittspiller?

Øistein: Boris Becker

Harald: Roger Federer

Hvorfor bør man bli medlem i KTK og hvorfor bør man spille tennis?

Med etableringen av et totalanlegg i løpet av våren/sommeren 2014 vil vi få en fantastisk klubb med godt fellesskap. KTK skal være en åpen og inkluderende klubb som skal gi et bra tilbud om helårstennis på alle nivåer.

Tennis kan spilles hele livet på hele kloden og med din egen familie! I tillegg til at det gir bra fysisk trening. Jeg vet ikke om mange (om noen?) idretter hvor dette lar seg kombinere ?

Avslutningsvis sier formennene at det skal bli godt å flytte fokus fra bygg/anlegg over til det innholdsmessige/sportslige.

Takk for tennispraten!