Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kulturprisen til «Mr. Kvinesdal karateklubb»

Gunnar Gundersen mottok nylig den gjeve kulturprisen for 2014 fra Kvinesdal Kommune .

Dette skyldes hans enorme innsats for Kvinesdal Karateklubb og bygdas ungdom og idrettskultur. Gunnar er «Mr. Kvinesdal karateklubb», har stått i dette arbeidet i 35 år og han har vært formann i klubben hele tiden. Gunnar retter en spesiell takk til Sensei Roy Svendsen, som har stått i dette arbeidet med Gunnar i 20 år.

På bildet står Gundersen sammen med Thomas Aamodt, som ble tildelt et stipend på kulturkvelden i Kvinesdal. Foto: Privat.

På Kvinesdal karateklubbs hjemmeside og facebookside kan du lese litt mer om klubben. Under rubrikken «personer», kan du se hvor mange som har fått karategradering og belter i nær alle regnbuens farger. Så dette har vært en omfattende aktivitet og utgjør en viktig fasett i et velsignet bredt kunst- og kulturbilde i Kvinesdal.

At karate også er kunstform illustreres ved det engelske ordet martial arts, som karate også er en del av.  At kunst er kultur og at karate er både kunst og kultur, kan utdypes ganske stort, men det lille lokale og sosiale aspektet utgjør en like interessant del. Det er sjeldent å se unger, ungdom, voksne og til og med de som er 50+, trene sammen. Karate er en god kultur for barn og voksne. En skole i disiplin, orden, respekt og opplæring i metodisk og målrettet arbeid mot neste gradering og belte.

Kvinesdal har fostret flere norgesmestre og landslagsutøvere innen Kyokushinkai karate med gode plasseringer i nasjonale og internasjonale mesterskap. Vi ser at Sensei Gunnar Gundersens arbeid har gitt resultater. Klubben synes å gå over til et høyere nivå i konkurranser, ferdigheter, trenerkompetanse og ressurser. I tillegg til Ivan Tobiassen, sempai og landslagsutøver, kommer nye utøvere frem.  Et eksempel er 16 år gamle Thomas Aamodt, som kan bli en kommende utøver på det norske landslaget, som Ivan. Thomas mottok idrettstipendet for nye lovende talenter i Kvinesdal på bygdas kulturkveld, der altså Gunnar tok kveldens hovedpris, kulturprisen for 2014.

karate
Landslagsutøver Ivan Tobiassen (t.h.) og Thomas Aamodt, vant henholdsvis sølv- og bronsemedalje under norgescup I fullkontakt/semifullkontakt sist helg. Foto: Privat.