Roer Hanna Gailis Inntjore (22, foran) fra Kristiansand Roklubb på trening i Otraelva sammen med sin toer uten styrmann-makker Anna Sofie Een Sture (21) fra Norske Studenters Roklub i Oslo.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kvalitetstid på Otra før U23-VM

Målet vårt er pallplass i U23-VM i slutten av august. Vi lader opp med lange og intensive økter hjemme på Otra.

Jeg har denne våren satset høyt på den internasjonale arenaen  i toer uten styrmann med min makker Anna Sofie Een Sture (21) fra Norske Studenters Roklub i Oslo. Vi er fortsatt unge, men har i løpet av våren fått muligheten til å konkurrere mot verdens beste roere i verdenscupen.

Sent i juni var det norske rolandslaget i Poznan, Polen på tredje og siste verdenscup for sesongen. I vår klasse var nivået svært høyt og kun båter som har kvalifisert seg til OL i Rio stilte. I forsøksheatet ble vi plassert i banen ved siden av den britiske båten med Helen Glover og Heather Stanning. De er olympiske mestere fra OL i London, og har siden den gang vært uslåelige. Dette var vårt første møte med britene, og vi syntes det var veldig spennende at vi nettopp skulle få oppleve dem så nærme i en øvelse de mestrer bedre enn noen andre. Det er interessant å observere vanene deres før start, men det å høre pusten og rytmen deres, føle på energien de legger i hvert åretak; det er en opplevelse vi sent glemmer. Vi klarte ikke matche britene og det ble stor margin mellom oss til slutt. De tok gullet, også her. Vi benytter oss imidlertid av erfaringen og ser ikke på det som noe tap. Drømmen er å engang være som disse damene!

I finalen var det tett mellom oss, Hviterussland og Nederland. Hviterussland og vi hadde god fart de siste tusen meterne av den 2000 meter lange banen. Vi tok innpå Nederland, mens hviterusserne dro forbi. Siste 500 meter var vi raskere enn nederlenderne, men dessverre ikke raske nok til å ta dem igjen. Allikevel var vi nærmere enn forrige gang vi møtte dem. Det var under første verdenscup i Varese, Italia i april. I det sterke feltet var vi og trener Janis Gailis svært fornøyd med ny personlig rekord på 7:14.330.

Tidligere i sesongen prøvde vi å kvalifisere oss til OL, men etter et sterkt løp endte vi noen plasseringer unna. Dermed bruker vi sommeren til å gjøre oss klare for verdensmesterskap for U23 i Rotterdam, Nederland i slutten av august. Her er målet å kjempe i toppen, etter fjorårets 5. plass. Nå har vi og Janis Gailis hatt ti dager med lange og intensive økter hjemme på Otra, som har bydd på både solrike, stille og fantastiske morgener, og heftige regnskurer. Snart har vi noen rolige dager, før vi vender nesen mot Norges nasjonalarena som er Årungen i Ås.