Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

«Landskamp» i tennis endte uavgjort

Kristiansand tennisklubb tok imot kinesisk ungdom på treningsleir til "landskamp". Kampen endte uavgjort etter at KTKs jenter vant flere av sine kamper.

Tennis er en verdensidrett som kan utøves både lokalt og internasjonalt, og illustrerende for dette hadde Kristiansand Tennisklubb i helgen besøk fra Kina.

Kinesernes trener Duo Xu, som tidligere har vært trener i Sandefjord Tennisklubb, hadde tatt med seg noen av sine spillere på treningsleir til Norge. Her fikk de bryne seg på noen av KTKs fremste unge spillere i landskamp etter Davis Cup-modell, hvor det er lagets samlede innsats som danner sluttresultatet. Jacob Næss (U14), Sondre Karlsen (U14), Anne Gudrun van Ditshuizen(U12) og Marie Lauvland (U12) representerte KTK. Guttene fra hvert land fikk spille mot hverandre, og det samme gjorde jentene. I tillegg spilte hver duo doublekamp, slik at i alt ble det tre kamper på hver spiller denne lørdags ettermiddagen.

De kinesiske guttene spilte sterkt hele veien, og tok ledelsen i landskampen. Heldigvis har KTK fremgangsrike unge jenter som tuktet gjestene slik at kampen samlet sett endte uavgjort med fem seire til hver nasjon.

Etter tidligere i sommer å ha vært i Danmark går ferden nå videre til Sverige for våre venner fra Kina. Vi takker for et godt samarbeid.