Fjortenårige Elisabeth Modalen (Lillesand IL) herjet til tider stort med Urædd-forsvaret i 16-delsfinalen i NM 1. mai. Foto: Tor Berthelsen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Lillesand møter tittelforsvareren i J19-NM

Lillesand IL får en knalltøff kamp i åttedelsfinalen i møtet med regjerende norgesmester Stabæk. 

I forrige runde tok Lillesand IL J19 seg forbi Urædd, en av fjorårets åttedelsfinalister, i en kamp som ble spilt 1. mai. Urædd ledet 1-0 etter førsteomgang. LIL kom mer og mer med i kampen utover i førsteomgang, men klarte ikke å score. I andre omgang hadde LIL overtaket mot et velspillende Urædd. Elisabeth Modalen kriget inn utlikningsmålet. LIL var nærmere 2-1 enn Urædd, men kampen ebbet ut med 1-1. Ekstraomgangene endte i straffekonk. Dette ble en veldig spennende kamp for tilskuerne. LIL bommet på tre straffer, men keeper Amanda Aamlid Haukås reddet laget med tre fabelaktige strafferedninger.

Heia LIL!
Lillesandsjentene hyller keeper Amanda Aamlid Haukås etter Urædd-kampen. Foto: Tor Berthelsen.

Trenerduoen Morten Westberg og Arnt Gunnar Hårstad ser på Stabæk som en veldig tøff utfordring.

– Stabæk er jo regjerende norgesmester, og er storfavoritt i år også, sammen med Lillestrøm, til å gå hele veien. Det blir kjempestas for jentene å spille mot noen av landets beste U19-jenter, og det blir en fin opplevelse for spillergruppa. Mulighetene for å gå videre er nok små, men det skal spilles 11 mot 11 og med en god porsjon flaks, samtidig som alle har dagen, så kan alt skje. Det har jo skjedd cupbomber tidligere, så vi skal i hvert fall ikke stå der med lua i hånda, sier Morten Westberg.

Til tross for hjemmebanefordelen til Stabæk, har heller ikke trenerkollega Arnt Gunnar gitt opp på forhånd, og følger opp:

– Det blir artig, samt en stor utfordring å møte fjorårets vinner av NM. Stabæk er klare favoritt, og har mange gode spillere. Vi vet at dette vil bli utfordrende, men kampen skal spilles først.

Kampdato er satt til søndag 9/8 kl 16.00. Kampoppsettet for åttendelsfinalene i NM J19 Telenor Cup er som følger:

  1. LSK kvinner – Molde
  2. Fjellhamar – Lyn Fotball Damer
  3. Stabæk Fotball Kvinner – Lillesand
  4. Klepp IL Elite Fotball – Djerv 1919
  5. Fyllingsdalen – Kaupanger
  6. Nardo – Byåsen Kvinnefotball
  7. IK Grand Bodø – Kolbotn Toppfotball
  8. IF Fløya Kvinner – Bossekop