Racingføreren Roar Lindland (40) fra Lyngdal kan se tilbake på en lang karriere som bilsportsutøver. Han startet med bilcross og rallycross, og vant senere norgescupen i racing. Han har også vunnet Porsche GT Cup i Sverige og kjørt STCC. De siste årene har han kjørt Porsche internasjonalt. Foto: Alexis Goure.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Lindland med strålende sesong

Roar Lindland ble nummer tre sammenlagt blant B-førerne i årets Porsche Supercup.

– Jeg er strålende fornøyd, selv om jeg egentlig føler meg som den moralske vinneren av mesterskapet, sier Lindland.

Han sikret tidligere i år tredjeplassen sammenlagt blant B-førerne i Porsche Carrera Cup France. Denne helgen var det klart for årets to siste løp i Porsche Mobil 1 Supercup på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City. Lindland var kun fire poeng bak sammenlagtlederne Egidio Perfetti og Roland Berville.

– Helgen startet strålende da jeg sikret pole position blant B-førerne i begge løpene. Jeg hadde også en god start i det første løpet og ledet B-klassen. Men så ble jeg plutselig påkjørt av Egidio Perfetti.

På TV-sendingen kunne man klart og tydelig se at Lindland var helt uskyldig da han plutselig ble påkjørt av erkerivalen inn mot sving nummer 12.

– Utrolig surt, og da røk også mine sjanser til å vinne B-mesterskapet. Det har dessverre vært litt for mange slike uheldige episoder denne sesongen.

Lindland skulle imidlertid slå tilbake i søndagens løp, hvor han tok en overlegen seier i B-klassen, og kjørte inn til en 14. plass totalt. Til slutt ble han nummer tre sammenlagt i B-klassen bak Roland Berville og Egidio Perfetti.

– Igjen viste jeg at jeg er raskest av B-førerne når jeg unngår problemer. Sånn sett føler jeg meg som den moralske vinneren av B-klassen i år, men en tredjeplass sammenlagt er uansett bra. At Dennis Olsen samtidig blir nummer to sammenlagt totalt gjør at det er morsomt å være norsk Porsche-fører om dagen. Porsche Supercup er jo som et slags VM for Porsche-førere.

En lang sesong med løp både i det franske mesterskapet, den internasjonale Porsche Cup’en og et par innhopp i Sverige er nå over. Hva som skjer i 2018 er ennå ikke bestemt.

– Jeg har fått mange tilbud etter denne sesongen, og det er tydelig at de gode resultatene har blitt lagt merke til. Nå skal jeg gå i tenkeboksen, men jeg ønsker jo å bygge videre på det vi har gjort i år. Hvis jeg kan ha et opplegg som er enda bedre, kanskje med mer testing for eksempel, så kan vi hevde oss enda bedre neste år. Uansett vil jeg takke alle samarbeidspartnerne som har gjort dette mulig. Jeg har en utrolig støtte, og det er jeg svært takknemlig for, avslutter Lindland.

Les flere innlegg om Roar Lindland her