Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Lokal svømmer med deltakelse i NM i Bergen

Dina Svege deltok i NM i langbane-svømming i Bergen forrige helg.
Dina Svege deltok i NM i langbane-svømming i Bergen forrige helg.

Første helg i juli ble langbane NM i svømming arrangert for junior, senior og funksjonshemmede i AdO-arena i Bergen. Arenaen er den nye svømmehallen i Bergen, som har fått navnet etter den avdøde, kjente svømmeren, Alexander Dale Oen. Flekkefjord svømmeklubb hadde én kvalifisert svømmer, Dina Svege. Dina svømte 50 rygg på tiden 34.12, noe som er 1,5 sekund over personlig rekord i kortbane (25 m), og 0,8 sekunder over personlig rekord i langbane (50 m).

Dina forteller at rygg er hennes spesialitet, men at toppformen dessverre ikke var inne under helgens NM. Hun nevner at dette kan ha en sammenheng med at hun har vært på konfirmantleir i Gjøvik en uke, mens de andre svømmerne har deltatt på treningsleir i Spania for å finne formen mot stevnet. Målet hennes videre er å kvalifisere seg på flere øvelser, blant annet 100 fri, hvor hun ikke er langt i fra kravene i langbane.

Stevnet i Bergen var Dinas første individuelle start i NM-sammenheng, men blir forhåpentligvis ikke den siste gangen hun deltar. Hun og flere andre svømmere fra Flekkefjord svømmeklubb håper på deltakelse i UM/jr. NM som arrangeres i Alta i november.

For trener Madeleine Eie Illebæk, var dette hennes siste stevne for denne gang. Hun ønsker alle svømmerne lykke til videre, og håper på å få se flere av dem konkurrere i Alta i november. Hun legger til at det hadde vært veldig gøy å kunne stille med et jentelag i en av stafettene.

Svømmeklubben har nå tatt sommerferie, men starter med trening igjen ved skolestart. Siste uka i skolens sommerferie reiser flere av de eldste svømmerne på Agder svømmekrets årlige oppstartsleir i Danmark.