Trioen som produserer Podcast om løping. Ana Margarita Quinteros Milan (f.v.), Eivind Haugstad og Finn Kollstad. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Løpetid – podcasten som gir deg løpetips

Tanken vår er at du kan få dine treningstips mens du selv er på farten, treningstur eller på jobb. 

Ukentlig skriver jeg mye om trening, både i programmer til løpeklubben, tips og programmer til utøvere og i månedlige spalter til Runners World.

Jeg har også lenge gått svanger om å skrive en bok om løping, og har både idé og store deler av manus klart. Det er sågar presentert for et forlag tidligere i år, uten at vi enda har tatt idéen ut i praksis.

Podcast
På vei inn i bokprosjektet startet vi et spennende prosjekt gjennom jobben min i Fundament Kommunikasjon, med å distribuere treningstipsene i lydform, i formatet podcast. For deg som ikke kjenner podcast, er dette i praksis radiosendinger som ligger lagret på nett. Du kan abonnere på episodene og lytte på episodene gjennom din mobil eller PC når det passer deg. Tanken er at du kan få dine treningstips mens du selv er på farten, treningstur eller på jobb. En fordel er at du kan gjøre to ting samtidig, og du kan til og med kombinere det med treningen.

Løpetid
I podcasten, som vi kaller Løpetid, er Ana Margarita Quinteros Milan og jeg programverter, hvor vi prøver å komme tettere på løpeverden. Spesielt henvender vi oss til mosjonisten som starter opp, eller som nettopp har kommet i gang med løping. Ana Margarita, som jobber som lærer på medielinja på Tangen Vidergående, kan radiofaget til fingerspissene, mens jeg kan det meste om løping.

Maren Stjerne er vår fysio-ekspert.

I sum prøver vi å dykke inn i treningstips, myter, gode råd og være konkrete på hva som er riktig og feil trening. Så langt har vi lykkes godt med tilhørerne og passerte nylig 8000 lyttere av podcasten.

Fra null til New York Marathon
I podcast-serien følger vi også Eivind Haugstad på vei mot sitt første maraton. Han starter som utrent, og skal gjennom åtte måneder trenes opp til et hårete mål om å fullføre New York Marathon tidlig november 2018. På veien dit følger vi treningen hans, gjør opptak når han løper 10 km under stadionmila, halvmaraton på Sommerløpet og selvfølgelig når han skal i ilden under New York Marathon. Vi tester ham på mølla og gjennomfører økter med ham i Baneheia, på stadion og andre steder.

I episode 2 tester vi Eivind på Kondisfabrikken

På vei mot Sommerløpet
For deg som er på vei mot dine første mål, for eksempel Sommerløpet, er det mange tips å hente. Du kan følge hele podcast-serien, eller kun velge å lytte på enkeltepisoder, eller deler av episoder. Du kan la deg inspirere av Eivind på vei mot sitt mål, eller høre hvordan Ana Margarita motiveres til å ta på seg løpeskoene.

Vi gjennomgår også det meste av mulige skader og skadebehandling, og har der med oss fysioterapeut Maren Stjernen som er medisinsk ansvarlig i Norges Friidrettsforbund.

Vi besøker magasinet Runners World hvor vi tar opp tema fra deres magasin og vi er innom Løplabbet som gir sine tips om bl.a løpesko og sports-BH, mine hjerteflimmer, og mye, mye mer som omhandler løping.

Jeg tror podcast-serien er nyttig både for deg som er nybegynner eller for deg som allerede er godt i trening. Vi forsøker å snakke rett fra levra, komme med konkrete og spissede tips, samt snakke med de beste ressursene i bransjen. Vi ønsker også innspill på nye tema, eller problemstillinger som opptar løperen.

Vi lager sendingene ute på veien.

Episodene som ligger ute så langt

Finns hjerteflimmer er gjenstand for diskusjon i episode 4.

Du finner alle episodene under denne linken på Soundcloud, eller du kan hente dem fra ITunes hvor du også kan abonnere på episodene.

Er du over middels interessert kan du lese mer om oss på www.løpetid.no.