Fra fjorårets Hellersdalen Classic. Foto: Dag Wennesland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Lover deltakerrekord i Søgne-ritt

Det tredje Hellersdalen Classic i rekken vil garantert blir det beste og største hittil.

For knappe tre måneder siden hadde vi et vellykket Søgne Grand Prix. 22. august satser vi på en ny folkefest i Søgne, med Hellersdalen Classic – denne gang på terrengsykkel. Da rittet ble arrangert første gang i 2013 var det 35 deltakere og ikke noe barneritt. Inntektene gikk til tv-aksjonen dette året.

Tore Mydland gjennomførte med stil fjorårets ritt. Foto: Dag Wennesland.
Tore Mydland gjennomførte med stil fjorårets ritt. Foto: Dag Wennesland.

I fjor hadde vi 150 deltakere og 120 barn i barnerittet. I år er målet å fylle opp voksenkvoten på 300 og få av gårde 150 barn i tillegg. Vi har høstet mange lovord fra fjorårets ritt og håper den gode omtalen fører til at flere har lyst til å møte opp.

Vi har også lært mye om å arrangere gode sykkelritt, og tør garantere at vi nok en gang kommer til å levere varene. For oss handler det om å lage noe som man selv ønsker delta på, skape en ramme som man opplever som vel gjennomført og med en rekke overraskelser. Det er ingen grunn til å reise langveis for å sykle de største rittene, når man får levert noen fantastiske ritt rett utenfor stuedøren her på Sørlandet. Her får man et kortreist ritt og man sparer tid og penger. 300 deltakere er målsetningen og antall startnummer som selges til Hellersdalen Classic. Vi har per nå ikke ambisjoner om å bli veldig mye større, men satser på kvalitet for deltakerne. Så lenge vi økonomisk går rundt og deltakerne smiler er vi strålende fornøyd. Og så handler det om å få hvermansen ut i aktivitet og lage seg målsetninger.

Vi tilbyr to ulike distanser og nivåer slik at alle finner noe som passer dem. Det tøffeste alternativet inneholder noen flotte sti- og skogsløyper, i tillegg til noen av distriktets fineste grusveier. Distansen er 50 km og man bør ha vært innom litt småteknisk stisykling før. Det andre alternativet er 45 km og går stort sett i samme område, men man holder seg på grusveien. Dette er en løype alle kommer til å kose seg i, samtidig som man får en fantastisk opplevelse av Søgnes natur. Nå har du også mulighet til å få guidet turer igjennom løypene til tirsdag kl 18.00. Alle nivåer er velkomne, alle skal følges hjem igjen.

Nytt av året er at hele arrangementet flyttes til Åros Feriesenter, noe som gir oss en ny dimensjon på både løype og fasiliteter. Vi legger start og mål helt nede i strandkanten, og avslutter med å sykle over havet på den nye strandpromenaden i Søgne.

I barnerittet håper vi på opptil 150 barn i deres eget Kidz Classic inne på Åros i noen fine rundløyper i ulike distanser etter alder. Vi ser frem til mange smilende barn som kan avslutte sitt sykkelritt med et bad eller lek på hoppeputa, lekestativene eller grave sandslott mens de venter på far og mor inn i målområdet.

Vi leier inn storskjerm, og har GPS tracking på flere deltakere så vi kan følge med på hva som skjer ute i løypa. Etterpå blir det afterbike med DJ, grillmat og livemusikk.