Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Luftige svev er hverdagskost i Agder parkour

Sjekk video fra treningen til Sørlandets eneste parkourklubb.

Agder parkour ble dannet i mai 2014 og har siden oppstarten hatt trening to ganger hver måned i  turnhallen i Kristiansand. Hver gang har vi 40-80 engasjerte deltakere i alle aldersgrupper. Her kan du se en video fra treningen sist helg:

Klubben vår startet med daglig leders sønn «Mini», som ikke lenger ønsket å spille fotball. Da det ikke fantes noen parkourmiljø, leide mor turnhallen og begynte å søke opp parkour-utøvere. I Arendal og Kristiansand møtte vi mange flotte parkour-gutter og sammen lagde vi en klubb. Vår visjon er å samle utøverne i denne bevegelsesidretten på tvers av kommunegrensene og lage et godt miljø.

10417672_849798428404620_7614785942961571265_n
«Mini» trener ofte parkour i dekkjungelen på barneskolene i Kristiansand. Foto: Agder parkour.

Parkour er en idrett hvor du ikke trenger annet utstyr enn deg selv. Det handler om å komme seg fra A til B på den mest effektive måten, du kan trene hvor som helst og alt du trenger er en hindring. På våre treninger lager vi løyper og hindringer for å gi deltakerne utfordringer, deltakerne kan selv være med å bestemme eller lage sine egne hindringer.

Agder parkour har fått egne lokaler på Samsen Kulturhus og flytter inn dit i januar. På Samsen vil vi kunne tilby trening hver dag i trygge omgivelser og ikke minst i et helt nytt parkouranlegg. Vi vil tilby trening inndelt etter alder, samt en  åpen trening hvor alle kan trene sammen. Fordelen med at barn og voksne trener sammen er at alle kan lære av alle, barn er ivrige til å lære bort og det liker vi!