Tor Harald Lund har vunnet norgescupen flere ganger sammenlagt, og har levert en ny god sesong hittil. Foto: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Lund nær toppen av adelskalenderen

Søgneskytteren Tor Harald Lund sikret seg med andreplassen i Alvdal sin 48. pallplass i norgescupen.

Det nærmer seg norgescupens 3.runde i Hordaland, som starter om ei drøy uke – og i mellomtiden byr vi på litt nerdestoff. En oppsummering etter 2.runde før landsskytterstevnet viser at Tor Harald Lund stadig kryper nærmere toppen av adelskalenderen.

Med 2.plassen på Alvdal sikret Tor Harald seg sin 48.pallplass i norgescupen – 31 år etter han første gang var på pallen som purungt skyttertalent. 19 ganger har han stått øverst. Han har også 14 andreplasser og 15 tredjeplasser.

Ola Tore Dokken har flest pallplasser med sine 52, foran Tor-Erik Fossli med 50 turer opp på podiet. Fossli har flest seire med sine 24. Sammen med Lund er disse tre i en særklasse på totaloversikten fra starten i 1982.

Fredrik Orerød, Lise Margrethe Rinde og Kristin Dyrendahl er nye navn på listen etter sine gode prestasjoner i Østerdalen. Vebjørn Berg var topp tre for 22.gang i karrièren da han ble nummer tre på Tynset.

Med sin 3.plass hos Nora ble John Olav Ågotnes den niende skytter med 20 pallplasser eller mer. Vinneren av Tynset-stevnet Hans Kristian Wear har vært på pallen tre ganger allerede i år og er på 10.plass på adelskalenderen med 19 pallplasser. Totalt 261 skyttere har vært blant de tre beste i ett eller flere norgescupstevner i løpet av snart 34 sesonger.